NEURJE S TOČO

Huda ura v Celju, v boj z meteorno vodo 91 gasilcev

Objavljeno 05. maj 2012 11.16 | Posodobljeno 05. maj 2012 11.16 | Piše: T. L.

Zaradi nanosa blata je bila popolnoma zaprta tudi cesta.

Toča je tokrat klestila po Pomurju (fotografija je simbolična)

LJUBLJANA – Po hudi uri, ki je včeraj popoldan zajela Štajersko, je vremenska napoved za soboto prijaznejša. Z izjemo opozorila agencije za okolje, da bo višina morja znova presegla opozorilne vrednosti, zato bo za krajši čas poplavilo izpostavljene dele niže ležeče dele obale. 

Zalitih 29 stanovanjskih objektov

Najhuje je bilo na območju Celja, ki ga je pozno popoldan zajelo neurje z močnimi nalivi. Meteorna voda je zalila 29 stanovanjskih objektov, nanos blata in vejevja pa je popolnoma zaprl 250 metrov ceste. Na pomoč je priskočilo 91 gasilcev s 23 vozili, ki so iz objektov izčrpali vodo ter očistili cesto in jo sprali, so sporočili iz republiške uprave za zaščito in reševanje. 

Neurje z močnimi nalivi in točo pa je ob 18.35 klestilo na območju občine Šentjur. Meteorna voda je zalila večje število objektov, veter je podrl nekaj dreves, na posamezne odseke cest pa je nanosilo zemljo. Posredovali so gasilci PGD Šentjur, Slivnica, Loka pri Žusmu in Lokarje. 

Ob 19.06 je neurje z močnimi nalivi zajelo tudi območje občine Šmarje pri Jelšah. Meteorna voda je zalila garažo in delavnico v stanovanjski hiši v Strtenici, vodo pa so izčrpali gasilci PGD Zibika in nudili pomoč domačim pri čiščenju prostorov. Prav tako je zaradi zamašenega odtočnega kanala meteorna voda zalila garažo in kletne prostore stanovanjske hiše v Zgornjem Tinskem. Posredovali so gasilci PGD Loka pri Žusmu, ki so izčrpali vodo iz prostorov ter poleg njih očistili še kanal. 

V Velenju pa je ob 20.58 neurje z vetrom podrlo drevo na Ljubljanski cesti. Podrto drevo so velenjski gasilci razžagali in odstranili.

Danes po večini sončno

Kot napovedujejo meteorologi, bo danes po večini sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bo več oblačnosti. Predvsem v Posočju bo občasno deževalo, drugod na zahodu pa bo dežja malo. Jugozahodni veter se bo nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v vzhodnih krajih do 23 stopinj C. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 14 do 20, v vzhodnih krajih do 22 stopinj C. 

 

Deli s prijatelji