VREMENSKA

Huda ura nad Slovenijo, ogrožene kar štiri hiše

Objavljeno 05. avgust 2014 09.07 | Posodobljeno 05. avgust 2014 11.06 | Piše: D. P.

Nekaj težav je tudi na Dolenjskem, zalita so stanovanja v Podgozdu, občina Žužemberk. V Dolenjem Karteljevem pa imajo težave pri oskrbi z električno energijo.

Začelo se je nevihtno obdobje.

LJUBLJANA – Nočno neurje je po Sloveniji znova povzročilo precej škode, največ na področju Ljubljane in Gorenjske, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Voda odnesla ceste

Ob 2.14 je občino Dobrova - Polhov Gradec zajelo neurje z močnim dežjem, več stanovanjskih hiš so ogrozili plazovi peska in zemlje. Voda je v naselju Polhov Gradec zalila več objektov. Točnega števila trenutno še ni, ker se gasilci ne morejo prebiti do vseh zaselkov zaradi pretrganih cestnih povezav in podrtih mostov. Reka Gradaščica poplavlja cesto na Dvoru pri Polhovem Gradcu, ki je trenutno zaprta. Zaradi sprožitve plazov na Črnem Vrhu in Smolniku so ogrožene štiri stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci PGD Polhov Gradec, Dvor pri Polhovem Gradcu, Črni vrh, Zalog, Hruševo in Dobrova. Občinska civilna zaščita je zagotovila gradbeno mehanizacijo in je na terenu skupaj z gasilci.

Strela v Ljubljani

Ob 1.33 sta se na Tržaški cesti v Ljubljani zaradi udara strele sprožila požarni alarm in aerosolna protipožarna naprava. Objekt velikosti 70 x 80 metrov je popolnoma zadimilo. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana in gasilci PGD Ljubljana Vič, ki so objekt pregledali s toplotno kamero. Žarišč niso našli, zato so prostore le prezračili.

Kako je v Grosupljem narasel potok in poplavil cesto, preberite tukaj.

Ob 3.28 je v Sadinji vasi, občina Ljubljana, strela udarila v transformatorsko postajo. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in požar pogasili ter prezračili objekt. Ob 3.38 je na Ljubljanski cesti v Šmarju - Sapu, občina Grosuplje, meteorna voda vdrla v stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Šmarje - Sap, ki so vodo posesali. Ob 3.43 je na cesti Sora–Trnovec, občina Medvode, močan veter podrl drevo. Posredovali so gasilci PGD Sora, ki so drevo odstranili.

Ob 1.45 je v naselju Hraše, občina Medvode, meteorna voda zalila prostore dveh stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Smlednik. Ob 3.10 je v Smledniku, občina Medvode, meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Smlednik. Ob 2.18 je v naselju Žeje pri Komendi, občina Komenda, meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Komenda in Moste pri Komendi, ki so vodo izčrpali.


Zemeljski plazovi in poplave, popolne zapore (Vir: Promet.si):
  • lokalna cesta Smolnik–Črni Vrh,
  • lokalna cesta Podčelo–Podlipa v Smrečju,
  • lokalna cesta Škofja Loka–Petančev graben med Puštalom in Sv. Barbaro,
  • lokalna cesta Dolenja vas–Zaklanec,
  • regionalna cesta Dobrova–Polhov Gradec med Dolenjo vasjo in Logom.

Težave na Gorenjskem in Dolenjskem

V ponedeljek ob 23.17 je na Blejski Dobravi, občina Jesenice, meteorna voda zalila štiri kleti in proizvodni prostor. Posredovali so gasilci GARS Jesenice, ki so s potopno črpalko vodo izčrpali in posesali prostore. Ob 22.33 sta v Dolenji vasi, občina Železniki, meteorna in kanalizacijska voda zalili kletne prostore lokala. Posredovali so gasilci PGD Selca ter Železniki, ki so vodo posesali.

Nekaj težav pa je tudi na Dolenjskem, zalita so stanovanja v Podgozdu, občina Žužemberk. V Dolenjem Karteljevem pa imajo težave pri oskrbi z električno energijo.

Kako je pri vas? Imate težave? Sporočite nam ali pa pošljite fotografije prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji