VREME

Huda noč se nadaljuje v nemirnem jutru

Objavljeno 10. februar 2016 09.33 | Posodobljeno 10. februar 2016 08.46 | Piše: T. B., T. L.

Vremenoslovci so opozarjali na naraščanje rek in močan veter.

Veter je danes prevzel oblast na ulicah in cestah

LJUBLJANA – V torek in v noči na sredo je po Sloveniji divjalo pravo neurje. Vremenoslovci so napovedovali močan veter, Agencija RS za okolje je izdala več opozoril. Z nevšečnostmi so se spopadali po večjem delu države. 

V torek ob 19.51 je v naselju Podgorci, občina Ormož, močan sunek vetra na lokalno cesto podrl pet dreves. Posredovali so domači prostovoljni gasilci in drevesa odstranili s cestišča.

V Vasi v občini Radlje ob Dravi je veter odtrgal svetlobni prometni znak, ki je obvisel nad glavno cesto in ogrožal mimo vozeča vozila.

V Zgornji Selnici, občina Selnica ob Dravi, je veter odkril del ostrešja na stanovanjskem objektu. V obeh primerih so na pomoč priskočili gasilci. 

V torek ob 22.06 se je med naseljema Norički Vrh–Police v občini Gornja Radgona na cestišče podrlo drevo ter pretrgalo telekomunikacijski kabel. Odstranili so ga gasilci iz PGD Gornja Radgona.

Padla drevesa, plaz in težave tudi v jutranji urah

Ob 4.19 je v Koseču, občina Kobarid, zaradi močnega deževja voda začela vdirati v hišo. Gasilci PGD Kobarid in PGD Drežnica so s postavitvijo protipoplavnih vreč preusmerili tok vode.

Ob 5.07 sta na cesti od Kočevske Reke proti Dolenji vasi dve drevesi padli čez cestišče in ovirali promet.

Okoli 7. ure se je podrlo drevo na cesto Sodinci–Velika Nedelja, občina Ormož, na Ptuju pa je okoli 6.30 drevo padlo na avto.

V Libanji, občina Ormož, je padlo drevo čez cesto.

Ob 7.00 je pri naselju Sejanci v občini Sveti Tomaž močan sunek vetra podrl drevo, ki je padlo čez cesto. Gasilci PGD Savci so ga razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 6.07 se je sprožil zemeljski plaz v Zgornjih Lazah v občini Gorje. Posredovali so gasilci PGD Gorje ter Podhom in plazišče zaščitili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Imate za nas zanimivo informacijo? Pišite nam?

Deli s prijatelji