Hrvaška je marsikaj več kot le morje

Objavljeno 04. julij 2017 15.54 | Posodobljeno 04. julij 2017 15.53 | Piše: M. K.

Kako dobro poznate našo južno sosedo? Ali ste morda vedeli, da ima priljubljena poletna destinacija kar 271 sončnih dni v letu? Da ima 1244 otokov, otočkov, čeri in grebenov?

Arbitražna sodba gor ali dol, zelo verjetno se bo tudi letošnje poletje na Hrvaško odpravila več kot polovica Slovencev, ki jih navdušujejo čudovite plaže, zgodovinske znamenitosti, bogata kulinarika, legendarni glasbeniki in idilično podnebje. Ne le hrvaška obala, tudi njena notranjost ponuja raznolike dogodivščine. Mimogrede, tudi pohodniki in gorniki imajo kaj za početi na Hrvaškem – njen najvišji vrh Dinara sega 1831 metrov nad morjem in se ponaša s čudovitimi cvetočimi travniki ter gozdovi. Zanimivo turistično izkušnjo pa ponuja tudi najmanjše mestece Hum, ki se nahaja v Istri in šteje le 30 prebivalcev.
 
Modra špilja na otoku Biševo vas težko pusti ravnodušne, še posebej, če ste navdušeni nad naravnimi lepotami. Vhod vanjo z morske strani je zelo nizek in majhen (okrog 1,5 metra), a skriva poseben pogled. Okoli poldneva, ko se sončni žarki prebijejo skozi vhod jame, ustvarjajo nenavadno modro svetlobo. Voda se svetlika in obsije skale v globini do 16 metrov. V sklopu zasebnega enodnevnega izleta, ki vam ga omogoča Mastercard, si boste privoščili še kulinarično razvajanje v restavraciji Meneghello v Palmižani na Peklenskih otokih.
 image
Podajte se na jadranje po dolini reke Neretve 
Ne spreglejte tudi edinstvenega jadranja po dolini reke Neretve ter spoznavanja naravnih in kulturnih znamenitosti na način, kot so to počeli dolgo pred nami. Obiščite še arheološki muzej Narona in se spoznajte z edinstvenim vpogledom v preteklost.
image
 
Za radovedneže 
Ljubitelji skrivnosti ste vabljeni v osupljiv svet domišljije na zasebni turi z iluzionistom, ki vas bo popeljal skozi Muzej iluzij v Zadru. V istem mestu ste lahko priča tudi unikatnemu pogledu na morje, namenjenem le gostom restavracije Foša, ki v spremstvu kulinaričnih specialitet poskrbi za neprecenljivo vzdušje. V očarljivem Dubrovniku boste zagrizeni popotniki med ogledom zgodovinskega mesta odkrivali skrite dragulje.
 
  • Letos se je Hrvaška pridružila globalni platformi Priceless Cities, ki imetnikom kartic Mastercard razkriva zaklade več kot 45 destinacij. Z registracijo na www.priceless.com bodo uživali ob ekskluzivnih ugodnostih, zaradi katerih si bodo letošnje poletje zapomnili po neprecenljivih doživetjih. 
 
Deli s prijatelji