PREISKOVALNA KOMISIJA DZ

Hojs se je odzval na ovadbo, to je povedal

Med ovadenimi tudi premier Janez Janša.
Fotografija: Notranji minister Aleš Hojs. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Notranji minister Aleš Hojs. FOTO: Jože Suhadolnik

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes odzval na napoved preiskovalne komisije državnega zbora, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, da ga bo ovadila. 

image_alt
Janšo, Hojsa, Mahniča in Olaja čakajo kazenske ovadbe

Kot odziv na napovedano ovadbo je za STA zapisal, potem ko so dvakrat neuspešno poskusili z interpelacijo, ko sta se jim zaslišanji pred komisijo ponesrečili in ko so vložili odškodninsko tožbo, poskušajo še s kazenskimi ovadbami. »Če nimaš vsebine, ti drugega ne preostane,« je še dodal.

Parlamentarna preiskovalna komisija, ki preiskuje politično vmešavanje v delo policije, je v ponedeljek namreč sprejela sklepe, da so izpolnjeni pogoji za naznanilo suma storitve kaznivega dejanja notranjega ministra Aleša Hojsa, državnega sekretarja Žana Mahniča in predsednika vlade Janeza Janše.

Ovadbo bodo podali zaradi žaljivih obdolžitev parlamentarne preiskovalne komisije, njenih članov in strokovnih sodelavcev, ki škodujejo časti in dobremu imenu preiskovalne komisije kot državnega organa, je v ponedeljek pojasnil predsednik parlamentarne komisije Rudi Medved (LMŠ).

Prav tako bo komisija ovadila generalnega direktorja policije Antona Olaja zaradi oviranja pravosodnih in drugih državnih organov, med njimi tudi preiskovalne komisije, in šikaniranja na delovnem mestu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije