BISERI IN SVINJE

Hojs pri kriminalistih: To je škandalozno, ta oseba sploh ne obstaja

Notranji minister se je moral zagovarjati zaradi biserov in svinj.
Fotografija: Aleš Hojs. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleš Hojs. FOTO: Jože Suhadolnik

Kriminalisti so danes opravili razgovor z notranjim ministrom Alešem Hojsom zaradi tvita o svinjah in biserih. Novinarjem je pojasnil, da je razgovor potekal v skladu z usmeritvami tožilstva, na podlagi kazenske ovadbe občana, ki ga dolži razžalitve slovenskega naroda. A policisti so ugotovili, pravi Hojs, da ta oseba sploh ne obstaja.

»Kriminalisti so povedali, da bodo pogledali, na kakšen način točno lahko povežejo moj tvit s kazenskim zakonikom, ki govori o žaljenju slovenskega naroda in manjšin,« je popoldne v izjavi za medije povedal Hojs.

Dogajanje je ocenil kot »precej škandalozno«. Kot je pojasnil, ne zaradi kriminalistov, ampak zato, ker bi človek pričakoval, da bo tožilstvo najprej ugotovilo, ali človek, ki je to kazensko ovadbo podal, res obstaja. Po informacijah, ki so mu jih povedali policisti, so namreč ti ugotovili, da človek, ki naj bi podal kazensko ovadbo, ne obstaja.


Minister: Upam, da se bo tožilstvo začelo ukvarjati z resnimi težavami


Hojs upa, da se bo tožilstvo začelo ukvarjati z resnimi težavami, ki so v državi, torej z gospodarskim kriminalom in vsemi ostalimi stvarmi, ki po njegovem precej bolj hromijo razvoj družbe kot pa svetopisemska primerjava.

Gre za tvit, v katerem je komentiral incident z rumenimi jopiči na protivladnih protestih v Ljubljani z besedami »ne meči biserov med svinje«. Danes je ponovil, da gre za svetopisemski citat, da je delal vzporednice med svinjami in protestniki, pa je po njegovih besedah plod agende levičarskih strank in z njimi povezanih novinarjev. Kriminalistom je povedal, da ni želel žaliti nikogar, sploh pa ne slovenskega naroda.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije