DOBRODELNO

Hočete kos rolade velikanke?

Objavljeno 19. maj 2012 15.37 | Posodobljeno 19. maj 2012 15.37 | Piše: P. J., STA

Upajo, da bodo prodali 10.000 kosov sladice.

Rolada velikanka.

Člani Lions Klub Forum Ljubljana so od 9. ure zjutraj prodali že več kot 1500 kosov 270-metrske rolade, izkupiček od prodaje pa bo šel v dobrodelne namene, in sicer podpori dejavnemu vključevanju slepih in slabovidnih v športne, rekreativne, izobraževalne in druge dejavnosti. Prireditelji upajo, da bodo prodali kar 10.000 kosov omenjene sladice.

Rolado še prodajajo

Rolada, ki jo prodajajo na Kongresnem trgu v Ljubljani, je bila zjutraj pred začetkom prodaje, dolga 270 metrov, tehtala pa je 500 kilogramov. Po besedah prirediteljev so za njeno izdelavo potrebovali kar 24 ur. Prodajo rolade velikanke si je ogledal tudi ljubljanski podžupan Janez Koželj. Zbrane je v nagovoru spomnil, da je Kongresni trg trg mnogih zgodovinskih dogodkov za slovenski narod, zato nanj tudi sodijo dogodki, kakršen je današnji.

Vendar današnji dogodek po njegovih besedah ponuja tudi presežek z globokim humanitarnim namenom. Pomembno se mu zdi, da se ljudje spomnijo tistih, ki so gibalno ovirani, da se jim pomaga in da se pokaže, da »smo skupaj«.

Porabili so 100 kilogramov moke

Kos rolade s stekleničko brezalkoholne pijače stane dva evra. Sladico so pripravili v Žitu Gorenjka, zanjo pa so potrebovali 100 kilogramov moke, 25 kilogramov jajc v prahu, tri kilograme pecilnega praška in vodo. Krema rolade je sestavljena iz 80 kilogramov rastlinske maščobe, sladkorja, 4,5 kilograma kakava v prahu in čokolade v prahu. V testu in kremi je skupaj 170 kilogramov sladkorja, je zapisano na spletni strani Lions Kluba Forum Ljubljana.

Deli s prijatelji