OBLAČNO

Hladno bo, prazniki brez sonca

Objavljeno 25. marec 2013 12.34 | Posodobljeno 25. marec 2013 12.35 | Piše: S. J.

Vreme tudi v prihodnjih dneh ne bo prav nič pomladno.

LJUBLJANA – Sončni velikonočni prazniki so želja mnogih, vendar pa bo treba na sonce še kar počakati. Vreme po sredi sicer ne bo več tako neusmiljeno, kot je danes, vendar pa nam dežja ne bo manjkalo.

Opozorilo

Za danes zaradi burje še vedno velja opozorilo. Sunki burje bodo v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost med 100 in 130, na obali pa med 70 in 100 kilometri na uro. Vetrovno bo tudi drugod, veter bo ponekod gradil snežne zamete.

Jutri še pod ničlo

Že jutri bo sneženje oslabelo in postopoma ponehalo, najpozneje na vzhodu države. Tudi veter bo slabel. Na Primorskem se bo čez dan delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do –7, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od –2 do 1, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija, piše Agencija RS za okolje (Arso).

Še naprej bo hladno

»V sredo bo suho vreme, mogoče celo kakšna urica sonca. Hladno bo še, ne bo pa tako mraz kot danes,« je povedal dežurni prognostik Brane Gregorčič. Tudi burja na Primorskem bo ponehala. »V četrtek se bo oblačnost zopet povečala, pričakujemo lahko občasen dež,« pravi Gregorčič.

Čeprav bo postopoma toplejše, si lahko spomladanske temperature – in več sonca – obetamo šele v začetku aprila.

Deli s prijatelji