TERNA

Hitreje do boljšega obroka

Objavljeno 03. julij 2015 17.16 | Posodobljeno 03. julij 2015 17.17 | Piše: Aleksander Brudar

Otmar Rodošek je v nagradni igra Terna zadel kuhinjski set.

Korošec bo še raje kuhal. Foto: Dejan Javornik

RAVNE NA KOROŠKEM – »Prvič, da sem zadel tako veliko nagrado,« pravi 59-letni Otmar Rodošek z Raven na Koroškem, ki se mu je ob prebiranju Slovenskih novic končno nasmehnila sreča. Lahko bi rekli, da se mu je nasmehnila kar dvakrat, saj je za nagrado dobil prav to, kar najbolj potrebuje – štiridelni set ekonom loncev.

Razložil nam je, da se že od nekdaj zelo rad suka za štedilnikom: »Kuham že 40 let!« Glede na to, da je v preteklosti pripravljal jedi na porokah, tudi za 100 ljudi, ni dvoma, da je kuhalnice zelo vešč. Minuli vikend je za 84-letno mamo, za katero skrbi po očetovi smrti, skuhal juho, ocvrte piščančje peruti, pomfri in kumarično solato. Za sladico je pripravil breskov kompot. »Da dobi malo vitaminov,« pravi.

»Pri kuhanju se moraš znajti. Da kupiš takšne sestavine, s katerimi lahko narediš zdrav obrok in za to ne porabiš preveč časa,« poudari in doda, da zato že vrsto let uporablja ekonom lonce. »Doma imam že štiri, a so stari 30 let. To je še oče kupoval.« Nagrade je bil zato še bolj vesel. »Ekonom lonce uporabljam, da je kosilo prej skuhano, poleg tega je tudi bolj ekonomično.«

Poleg Slovenskih novic, ki jih vsak dan kupi v bližnji trgovini, zelo rad kupuje tudi revije s križankami in se tudi tam poteguje za manjše nagrade. Med drugim je že zadel kakšno knjigo oziroma praktične nagrade, za kaj večjega pa še ni imel sreče. »Zares sem bil presenečen. Fino je, da kaj dobiš,« sklene sogovornik, ki se je odpravil novim kuharskim zmagam naproti. 

Deli s prijatelji