IMENOVANJE

Hit bo pet let vodil Dimitrij Piciga

Objavljeno 28. junij 2013 00.58 | Posodobljeno 28. junij 2013 00.58 | Piše: STA, A. L.

»Odločitev za Dimitrija Picigo je bila soglasna. Hit potrebuje nov vodstveni veter, nove poglede, postati mora inovativen in mislim, da izbranemu kandidatu vsega tega ne bo težko sestaviti.«

NOVA GORICA – Nadzorniki so ob koncu predstavitev kandidatov za novega predsednika uprave Hita soglasno sklenili, da bo družbo prihodnjih pet let vodil Dimitrij Piciga. On je bil predsednik uprave tudi zadnje tri mesece, ko je bil na to mesto imenovan po odpoklicu uprave Draga Podobnika.

Predsednik nadzornega sveta Hita Marino Furlan je povedal, da jih je Piciga prepričal z dobrimi idejami, že doslej dokazano delavnostjo in s svojo energijo. »Ko bo njegova vodstvena ekipa kompletna, bo zelo dobra, o tem sem prepričan,« je dejal Furlan. »Odločitev za Dimitrija Picigo je bila soglasna in o njej nismo niti kaj dolgo razpravljali. Hit potrebuje nov vodstveni veter, nove poglede, postati mora inovativen in mislim, da izbranemu kandidatu vsega tega ne bo težko sestaviti,« je še dejal predsednik nadzornega sveta.

Piciga začenja svoj petletni mandat z današnjim dnem. Preostalih članov svoje uprave še ni želel predstaviti, saj se morajo najprej dogovoriti s svojimi zdajšnjimi delodajalci, prepričan pa je, da bo uprava, v kateri še naprej ostaja delavski direktor Marjan Zahar, popolna najpozneje do 15. septembra.

Deli s prijatelji