NEVARNO

Hišne preiskave zaradi kokaina in heroina, desetim odvzeta prostost

Objavljeno 02. julij 2015 13.50 | Posodobljeno 02. julij 2015 13.50 | Piše: A. L.

Skupno sodeluje 150 policistov in kriminalistov.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in ljubljanski kriminalisti danes zaključujejo dalj časa trajajoči kriminalistični preiskavi, ki so ju zaradi zahtevnosti, prepletenosti in obsežnosti vodili skupaj. Preiskovalci NPU izvajajo 14 hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih, kjer iščejo dokaze o storitvi kaznivih dejanj. Osumljenci so v hudodelski združbi izvrševali kazniva dejanja, ki so povezana s preprodajo prepovedanih drog kokain in heroin. Preiskovalci so šestim osumljencem na podlagi 157. člena zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost.

Ljubljanski kriminalisti izvajajo sedem hišnih preiskav. Za zdaj so odvzeli prostost štirim osumljencem zaradi suma storitve več kaznivih dejanj v povezavi s preprodajo prepovedanih drog, orožja, ponarejanjem denarja in hudodelskim združevanjem.

Neuradno naj bi preiskave potekale tudi pri Draganu Tošiću, ki je znan iz primera Balkanski bojevnik, poroča 24ur.com.

Sodeluje 150 policistov in kriminalistov

Hišne preiskave se izvajajo na območju več policijskih uprav po Sloveniji, v katerih sodelujejo preiskovalci NPU, policisti in kriminalisti iz različnih policijskih uprav, policisti specialne enote, sklicana pa je bila tudi posebna policijska enota. Skupno sodeluje 150 policistov in kriminalistov.

Aktivnosti v obeh preiskavah trenutno intenzivno potekajo, ves predkazenski postopek pa vodi specializirano državno tožilstvo RS.

Deli s prijatelji