HEKTOLITER NA DAN

Hektoliter zlatemu maturantu

Objavljeno 30. julij 2017 10.45 | Posodobljeno 30. julij 2017 10.45 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Za hec je 19-letni Tadej Lumpret pri babici izpolnil kupon in zadel hektoliter Daninih pijač.

Tadej z babico Antonijo. Foto: Tanja Jakše Gazvoda

VELIKE BRUSNICE – S hektolitrom Daninih pijač smo 19-letnega Tadeja Lumpreta iz Velikih Brusnic presenetili tik pred odhodom na morje. »Pri babici sem bral Novice in čisto za foro poslal kupon,« se nasmehne Tadej. In tako se je sreča nasmehnila prav mlademu Dolenjcu. Kakšne nagrade doslej še ni dobil, pravzaprav niti ne pošilja rešitev ugank in križank, zato je bil tokratni dobitek res presenečenje.

Tadej je zaključil ekonomsko gimnazijo v Novem mestu, ves julij je bil zanj deloven, dopoldneve je namreč preživljal v Roletarstvu Medle, sicer pa bo nadaljeval študij, kot si ga je zamislil že v osnovni šoli. »Že na koncu osnovne šole sem vedel, da bom študiral ekonomijo ali pravo. Odločil sem se za pravo, dobil sem že vabilo na vpis,« se nasmehne zlati maturant, zadovoljen tudi z izbiro srednje šole, saj je tako na ekonomski gimnaziji dobil podlago, ki mu bo koristila na fakulteti.

»Želel bi študirati v tujini, morda v Angliji ali na Nizozemskem, študij v Ameriki pa so moje sanje,« izda nekaj svojih skritih želja. Ko bo končal počitniško delo, se bo z dekletom podal na morje, septembra pa bo preživel v eni od novomeških odvetniških pisarn, kjer je že lani spoznaval svoj bodoči poklic in kjer ga je delo prepričalo, da si želi postati odvetnik.

»Slovenske novice ima naročene babica, mi jih pogosto kupimo, jaz pa najraje prebiram glavne novice in šport,« pove simpatični mladenič, ki je tudi sam športnik. Štiri leta je treniral kolesarstvo, pri dečkih je bil celo državni prvak v sprintu, zdaj pa rad teče, tako za sprostitev, in veliko hodi, posebno na Gorjance, družbo pa mu delajo brat, sestra, starši, dekle ali prijatelji. In kako bo porabil pijačo? »Ne bo težko. Kakšna plastenka bo šla na morje, sestra pa ima avgusta rojstni dan,« doda. Seveda ne bo pozabil na babico Antonijo Černelič z Rateža, ki je pravzaprav tudi zaslužna za nagrado.

 

Deli s prijatelji