NAGRAJENEC

Hektoliter zadel tik pred piknikom

Objavljeno 08. julij 2017 11.49 | Posodobljeno 08. julij 2017 11.51 | Piše: O. B.

Danina pijača je Jožefa Kozarja razveselila v pravem trenutku. Upokojenec iz Zbigovcev je od nekdaj vnet za nagradne igre.

GORNJA RADGONA – Hektoliter, ki ga bralcem Slovenskih novic tudi letošnje poletje podarja Dana z Mirne na Dolenjskem, je tokrat romal na skrajni severovzhod države in končal v vinorodnih Zbigovcih pri Gornji Radgoni. Razveselil se ga je Jožef Kozar, ki se pogosto pojavlja kot nagrajenec različnih iger Slovenskih novic, kar niti ne preseneča, saj je naročnik našega časopisa že od začetka izhajanja. Tokratna nagrada je po njegovem še posebno koristna, saj je v poletni vročini priporočljivo uživati več tekočine, že dolgo pa je načrtoval piknik, na katerem bo zdaj veliko pijače za vse goste, predvsem za njegove štiri otroke LidijoJožkaSuzano in Marjetko ter njihove partnerje in devet vnukov, njihovega obiska se Jožef še posebno veseli.

Pokojnina ni prav visoka in pozna se vsak nakup v trgovini.

Petinšestdesetletni upokojenec Emone Market v Gornji Radgoni, kjer je bil skladiščnik, šofer, kurjač, vse, kar je bilo treba, nam pove, da rad sodeluje v takšnih in drugačnih nagradnih igrah, ki jih zasledi v svojem najbolj priljubljenem časopisu, brez katerega težko začne dan. Tudi kupon za hektoliter je takoj pritegnil njegovo pozornost. Dandanašnji gospodarski položaj pač ni rožnat, predvsem pokojnina ni prav visoka in pozna se vsak nakup v trgovini. »Zato priznam, da je pijača iz Dane več kot dobrodošla. Večina bo sicer šla za večji družinski piknik, ki smo ga načrtovali že prej, a vseeno bo nekaj ostalo tudi za naju z ženo Elizabeto, ki je tudi že upokojena. Še zlasti več popijemo ob delu na vrtu ali okrog brajd,« nam je pojasnil Jožef, ki se sicer rad ukvarja z otroki, vnučkov in vnukinj mu ne manjka, ko ima malo časa, pa šraufa in popravlja motorje.

Nekoliko hudomušno nam tudi pove, da ima nekaj težav z ženo: »Jaz imam rad Novice, žena pa delo, in vedno ko želim prebrati svoj priljubljeni časopis, me ona sili k delu, a k sreči tega zdaj v pokoju ni veliko.«

9 vnukov ima Jožef  Kozar.
Deli s prijatelji