HEKTOLITER NA DAN

Hektoliter za vnukinjin rojstni dan

Objavljeno 16. julij 2015 22.20 | Posodobljeno 16. julij 2015 22.21 | Piše: S. F.

Žreb v nagradni igri Slovenskih novic in Dane osrečil Vido Erjavec iz Idrije.

Po šestih letih je hektoliter spet pri Vidi Erjavec. Foto: Simona Fajfar

IDRIJA – Ko je Vida Erjavec iz Idrije izvedela, da jo je žreb izbral in ji bomo iz Ljubljane pripeljali 108 litrov Daninih osvežilnih pijač, je ostala brez besed. Na drugi strani telefona je bilo slišati le eno veliko presenečenje, ki se ga opiše z eno samo črko: »Ooo …« Toda potem, ko smo se dogovarjali o podrobnostih in je bilo vseh 12 paketov brezalkoholnih pijač pri njej, je razložila, da to ni njen prvi hektoliter, pred kakšnimi šestimi leti, ko so čakali na drugo vnukinjo, je že imela srečo in je prejela hektoliter različnih pijač.

Sicer pa se ne more pohvaliti z ne vem kakšno srečo pri igrah, kjer je dobitek odvisen od žreba oziroma muhaste sreče. Tu in tam prejme kakšno manjšo nagrado pri križankah, kar je sicer vedno dobrodošlo presenečenje. »Sicer pa je hektoliter največja nagrada, kar sem jih prejela,« je razložila Idrijčanka, ki z reševanjem križank ohranja vitalnost. »Zaradi zdravstvenih težav se ne morem ukvarjati s športom, a z veseljem prebiram Slovenske novice in rešujem križanke,« je povedala Erjavčeva.

Je naročnica Slovenskih novic skorajda od začetka in jih večinoma prebira od zadaj naprej. »V pokoju sem 18 let in na tak način ohranjam vitalnost,« nam je razložila gospa, ki je bila najprej trgovska pomočnica, potem pa je delala kot varuška v vrtcu. Da so otroci nekaj posebnega, dokazujeta tudi njeni vnukinji, ki ji dajeta veselje do življenja, saj ji z njima ni nikoli dolgčas.

A danes je pri njih še posebno slovesno, saj najstarejša vnukinja, Kristina, praznuje 18. rojstni dan. Ko je pomagala pri pretovarjanju zavitkov pijač iz avta v klet, sta se babica in vnukinja hitro dogovorili, da bo nekaj pijače tudi za slavljenko oziroma njene povabljence. Tako prelomnico, ko dokončno stopiš v svet odraslih, je pač treba proslaviti. »A v resnici ni čisto nič drugače,« je bila realna Kristina, ki ji želimo vse najboljše za rojstni dan in veliko sreče v odraslosti! 

Deli s prijatelji