HEKTOLITER

Hektoliter za sinovo 40-letnico

Objavljeno 15. julij 2017 13.46 | Posodobljeno 15. julij 2017 13.48 | Piše: Mojca Marot

Tokrat smo z Daninimi osvežilnimi pijačami razveselili Mirka in Cvetko Kramaršek iz Dramelj.

Mirko in Cvetka Kramaršek imata okoli hiše polno rož. Foto: Mojca Marot

DRAMLJE  –Tokrat smo dober hektoliter raznovrstne osvežilne pijače Dana odpeljali v eno najlepših krajevnih skupnosti šentjurske občine, v Dramlje. Kraj že od nekdaj slovi po prijaznih ljudeh, ker je blizu avtocesta, pa so si ga mnogi izbrali za stalno bivališče.

4  vnuke imata Kramarškova.

V Dramljah je več zaselkov, eden se imenuje Svetelka, in prav tu sta si pred 45 leti kupila parcelo in na njej postavila hišo Cvetka in Mirko Kramaršek, naša naročnika. »A sva bolj mlada naročnika, nekaj mesecev, pravzaprav. Zasluge za to ima vaš akviziter, ki je na terenu izvajal akcijo in poskušal pridobiti nove naročnike. Bil je izjemno prijazen, predvsem pa nevsiljiv, zato odločitev, da se naročiva, ni bila težka. In še zdaleč nama ni žal. Prej sva ga kupovala, še prej pa imela nekaj časa tudi naročenega,« nam pove Mirko. In nagajivo doda: »Neverjetno, da je časopis zjutraj, ko se zbudim, že v nabiralniku!«
Potem izvemo, da je Mirko z nabiralniki tesno povezan, saj je bil vse življenje, do upokojitve pred 14 leti, v Dramljah pismonoša. Štirideset let je bil na terenu v vsakem vremenu in v vseh letnih časih. In še danes pozna naslove vseh hiš. Cvetka se je uradno upokojila nedavno, čeprav je že nekaj časa doma. Prijavljena je bila na zavodu za zaposlovanje, saj za upokojitev še ni izpolnjevala pogojev. »Trideset let sem delala v šentjurskem podjetju Tolo, potem ko je šlo to v stečaj, pa dela nisem več dobila,« nam pove. Ko sedemo na njun vrt, obdan z rožami, nam Cvetka zaupa, da sta se z nečakovim sinom, ki pri njej pogosto rešuje križanke, šalila, da bi bilo imenitno, če bi zadela hektoliter pijače. Izpolnila sta kupon in ga poslala. In uspelo je. »Ampak ko ste me poklicali, da sem bila izžrebana, sem bila prepričana, da gre za šalo,« nam je dejala. A je prav dolgo nismo pustili v negotovosti, saj smo ji pijačo dostavili še isti dan.

Mirko je z nabiralniki tesno povezan, saj je bil vse življenje, do upokojitve pred 14 leti, v Dramljah pismonoša.

Sicer pa jima dela ne zmanjka; hišo obdaja polno rož in okrasnih grmovnic, imata vrt, njivo in brajde pa tudi na vnučke velikokrat popazita. »Štiri imava, stare od tri do 11 let. In tri otroke, s tem da je eden od sinov še vedno doma. In vesela sva, ker se vsi radi vračajo domov, tako da je ob koncih tedna naša hiša velikokrat povsem polna,« nam še zaupa gospa Cvetka. In spiti hektoliter osvežilnih pijač ne bo težko. »Lani tak čas, ko je imel en vnuk rojstni dan, smo imeli piknik na Rogli. No, letos ga bomo naredili kar doma. Verjetno prav 27. julija, ko bo sin praznoval 40. rojstni dan. In takrat bova razkrila, od kod nama toliko pijače, če tega seveda ne bodo prej prebrali v časopisu,« se smeji Cvetka Kramaršek. 



 

 

Deli s prijatelji