NAGRADNA IGRA

Hektoliter za rojstnodnevni piknik

Objavljeno 14. julij 2016 14.47 | Posodobljeno 14. julij 2016 14.48 | Piše: B. P.

Končno je sreča pri nagradnih igrah obiskala tudi Milko Ahčin iz Stranske vasi.

Milka in Cveto Ahčin s polno mizo Daninih osvežilnih pijač. Foto Borut Perko

Milka Ahčin iz Stranske vasi pri Dobrovi ne pomni, da bi jo pri kateri nagradni igri, žrebanju, igri na srečo na splošno obiskala sreča in bi kaj zadela. Tudi mož Cveto, ki redno rešuje križanke v Slovenskih novicah in jih pošilja na naš naslov, še ni bil izžreban. No, tokrat se je upokojenki Milki sreča vendarle nasmehnila: v nagradni akciji, ki jo Slovenske novice že ves julij peljejo skupaj s partnerjem Dano z Mirne na Dolenjskem, ko našim zvestim bralkam in bralcem vsak dan namenimo dobrih sto litrov osvežilne pijače, s katerimi bodo lažje preživeli pasje dneve, je dobitnica prav ona.

Stranska vas je razpotegnjeno naselje med Dobrovo in Toškim Čelom, zeleni okoliš Ljubljane, v katero se je Milka, ko še ni bila v pokoju, vsak dan vozila v službo v Kolinsko v Zeleni jami, nekoč eno najpomembnejših slovenskih podjetij v živilskopredelovalni industriji, ki je pred šestimi leti pristala v rokah Hrvatov. Mož je delal v Vinocetu, obratu Kolinske na Viču, ki je še pred prodajo Hrvatom šel k vragu, zakaj, še danes ni jasno; toda to ni jasno marsikateremu Slovencu in Slovenki.

Na Slovenske novice nista naročena, edini razlog, da jih že desetletja vsak dan kupujeta, je ta, da ob sobotah pošta v Dobrovi ne dela in jih poštar ne prinaša, Milka pa pravi, da ima prav sobotne Novice zaradi kulinarične priloge Okusi najraje, komaj jo čaka ob koncu tedna. »Vsak dan greva tako ali tako v Dobrovo v trgovino in po opravkih, pa na klepet in kavico, in tam kupiva še sveže Slovenske novice,« pove živahna upokojenka.

Njen oče je bil parketar, z mamo pa sta obdelovala tudi nekaj zemlje ob hiši, pa hosto so imeli, še danes je imajo nekaj. Milkina in Cvetova hči Andreja je blizu, nekaj kilometrov stran živi z družino, tam sta tudi starejši vnuk Gašper, avtomehanik, in mlajša Eva, ki je te dni maturirala.

»Avgusta, ko bo imela Andreja rojstni dan, ga bomo proslavili pri nas, prav tako Evino maturo. Takrat bo bolj obilno stekel tudi vaš hektoliter osvežilnih napitkov, brez skrbi,« se Milka Ahčin posmeji ob slovesu. 

Deli s prijatelji