NAGRADNA IGRA

Hektoliter za novorojenčka

Objavljeno 16. julij 2013 17.27 | Posodobljeno 16. julij 2013 17.27 | Piše: Špela Ankele

Pijača bo Jožici prišla še kako prav, saj bo spet babica.

Jožica pohvali novinarje našega časopisa: »Predvsem mi je všeč, ker novinarji Novic vedno pišete tako tekoče.« Foto: Špela Ankele

BABNI VRT  – Pičlih trinajst hiš, združenih v vasi Babni Vrt, se stiska tja pod vznožje gorenjskega vršaca, mogočnega Storžiča. In eno teh vaških hiš, potisnjenih tja na severni rob kranjske občine, je te dni poiskala sreča. Fortuna je Jožici Perčič pomežiknila v obliki hektolitra, ki ga bralcem Slovenskih novic to poletje točijo v Pivovarni Laško, Pivovarni Union in Radenski. Širokega nasmeška nas je Jožica pričakala na kmetiji, po domače imenovani pr' Cudermanu: »Veste, vse do zdajle nisem verjela, da sem zadela hektoliter. Slovenskim novicam se zelo lepo zahvaljujem za prijetno presenečenje.« »Hčerka Anka je prejšnji teden prišla k meni in vprašala, ali imam kuverto, da bi moža Janeza prijavila na nagradno igro. Pa sem imela eno kuverto viška in Anka je vprašala, ali naj izpolni še v mojem imenu,« je spontano odločitev za sodelovanje v igri Vedno na tekočem opisala Gorenjka, ki Slovenske novice redno in z veseljem bere. »Preberem vse, tudi tragične zgodbe. Zanimajo me stvari, ki se godijo tu blizu, torej na Gorenjskem, predvsem v Kranju in okolici. Predvsem mi je všeč, ker novinarji Novic vedno pišete tako tekoče,« pohvali sogovornica celotno novinarsko in hkrati fotoreportersko ekipo, ki se vsak dan trudi, da na terenu izbrska karseda zanimive štorije. Poleg najmlajše Anke ima srečnica iz Babnega Vrta še sina Ambroža, nepogrešljivega pri delu na kmetiji, in hčerko Alenko, ki ima z možem Juretom že troje otrok: Patricijo, Jerneja in Jana. V prihodnjih tednih – nemara celo dneh – pričakuje Jožica še četrtega vnučka, ki ga bo povila najmlajša hči Anka. »Vsa pijača, ki smo jo dobili danes, bo počakala do rojstva novega člana naše družine,« pojasni načrte babica Jožica.

Tudi tokrat ni dvoma: sreča je znova izbrala pravo osebo!

Nagrajenka je vse življenje marljivo delala, tudi v kranjski fabriki čevljev, zdaj že ugasli Planiki, kjer je bila prešivalka. Ko se je omožila s postavnim sovaščanom Andrejem, je tovarniško haljo obesila na klin in se posvetila delu na srednje veliki kmetiji. »Ob pol šestih se zbudimo. Najprej gremo v štalo ... No, še prej skuhamo kavo ... Po delu v štali je na vrsti zajtrk, kosilo in urejanje vseh teh administrativnih reči, ki se je zadnje čase kar kopičijo,« med nasmeški le malenkost potarnala Jožica.

Poleg nagradne igre, ki ji je prinesla hektoliter, jo je sreča obiskala že v preteklosti, saj ji je žreb na lanski vaški veselici namenil puhalnik za listje, ravno dan pred našim obiskom pa je na veselici, ki so jo na bližnjem Trsteniku pod streho spravili prizadevni prostovoljni gasilci, menda zadela avto – sicer samo za en dan, pa vendar. »Kar se je začelo, naj se nadaljuje,« sklene prijetno druženje Jožica in napove sodelovanje še v eni igri na srečo. Morda prav ta hip izpolnjuje listek za loto ... In morda se nov hektoliter nasmehne ravno tistemu, ki prav zdajle izpolnjuje kuponček za sodelovanje ... Le pohitite, kajti naša julijska nagradna igra se že preveša v drugo polovico!

Deli s prijatelji