HEKTOLITER

Hektoliter za mlada žejna grla

Objavljeno 26. julij 2016 11.33 | Posodobljeno 26. julij 2016 11.33 | Piše: B. P.

Upokojenki Slavki Hren dneve lepša kar osem vnukinj in vnukov.

Prava Notranjka, rojena v Logatcu, kjer vse življenje tudi živi, upokojenka Stanislava Hren, ki ji vsi domači in prijatelji rečejo Slavka, je naša nova srečna izžrebanka. Hektoliter osvežilne pijače Dane z Mirne na Dolenjskem smo ji pripeljali kot prvi srečni Notranjki v nagradni akciji Slovenskih novic, v kateri skupaj z Dano skrbimo, da nekaterim našim bralkam in bralcem olajšamo poletno žejo s sto litri osvežilne brezalkoholne pijače.

Gospa Slavka ni bila samo rojena v Logatcu, pač pa je nekoč, ko je bila še v službi, tudi 40 let delala v tovarni stavbnega in kolonialnega pohištva KLI Logatec. Trinajst let je že v pokoju, 13 mesecev pa je pokojni njen mož Janez, ki ga ne more pozabiti. »Štirideset let sva bila poročena, doma je bil z Verda, lepo nama je bilo, čeprav je bilo včasih hudo. Bil je šofer pri Slovenskih železnicah, zaradi poškodb hrbtenice je bil dvakrat operiran, a premagala ga je druga, mnogo bolj kruta bolezen,« z žalostjo v glasu pove.

Slavki in Janezu sta se rodila dva sinova, Robert in Miro, slednji z družino, ženo Ireno in kar štirimi hčerkami, Majo, Nino, Karin in Iris, prvi dve sta dvojčici, živi na istem naslovu kot mama in babica Slavka, v domači hiši. A to še ni vse, Slavka ima še enkrat toliko vnukov oziroma vnukinj: sin Robert, ki tudi živi v Logatcu, a ne doma, ima z življenjsko družico Petro prav tako štiri otroke, tam prevladujejo fantje – trije – in še ena punčka povrh, Jon, Job, Zar in Asta. Babica Slavka ima torej osem vnukinj in vnukov in Hrenovim se za izumrtje rodu res ni bati. Kot se ni bati, kako bo popita osvežilna pijača, pri toliko mladih žejnih grlih bo šla hitro v promet. Še zlasti ko se Robertovi otroci vrnejo z morja, kjer so te dni.

Slovenske novice, na katere je, če se ne moti, naročena vse od začetka, torej 25 let, ji raznašalec prinese že ob pol osmih zjutraj. Tudi v kakšni nagradni igri ali akciji kaj zadene sem ter tja, kaj malega. Pa križanke rešuje in pošilja na naš naslov. Včasih je bila naročena na več časopisov, zdaj je samo na Novice. Pravi, da so ji všeč tudi zato, ker nimajo veliko politike. 

Deli s prijatelji