HEKTOLITER NA DAN

Hektoliter mu je priigrala mama

Objavljeno 17. julij 2015 12.51 | Posodobljeno 16. julij 2015 20.53 | Piše: P. Š.

Niti Preboldčan Tomaž Kotnik ni vedel, da sodeluje v nagradni igri Slovenskih novic in Dane.

Janja Kotnik je počastila sina. Foto: Primož Škerl

PREBOLD – Tomaž Kotnik iz Prebolda je naslednji v nizu naših nagrajencev, ki se mu ob našem klicu sploh sanjalo ni, da je sodeloval v nagradni igri. In znova je bila mama tista, ki je sinu priigrala nagrado. Le kdo bi še lahko zanikal usodno in magično vez med materami in sinovi, ki je bržčas tudi zmagovalna kombinacija. In očitno sta imela v dobri uri od našega klica do prihoda vsaj bežen pogovor o tem, kdo naroča in prebira Slovenske novice, kdo pošilja kupone in kdo pobira nagrade. Zdaj je vse v najlepšem redu in družina, ki domuje blizu preboldskega bazena in osnovne šole, je medtem že sestavila načrt, kaj in kako bo z Daninim hektolitrom.

»Že dolgo pošiljam kupone, smo dolgoletni naročniki Slovenskih novic, Terne pa še nismo zadeli. To je naš naslednji projekt. Smo pa že zadeli na loteriji, a znesek je bil majhen, zgolj simboličen,« se pošali pošiljateljica kupona, mati Janja. Z možem, Tomaževim očetom, se ravno odpravlja na dopust v Ankaran. Nagrajenec bo kajpak ostal doma in v miru razmišljal o tem, kako bi na jesen našel kakšno službo. »Imel bo tudi dovolj časa, da bo vso to pijačo mešal s pivom. Ko se vrneva, bomo priredili piknik in povabili sosede, naše dobre prijatelje, na večerno druženje. Saj pijače je toliko, da je ne bo kar tako zmanjkalo,« nadaljuje Janja, sicer učiteljica razrednega pouka na domači OŠ Prebold.

Tomaž je velik nogometni navdušenec, je tudi član zmagovalne malonogometne ekipe, ki je osvojila naslov na lokalni ravni. »Sicer sem privrženec Manchester Uniteda, močno me privlačita njegova tradicija in zgodovina,« je do besede naposled prišel tudi nagrajenec.

Deli s prijatelji