SREČA

Hektoliter k trem sestram

Objavljeno 31. julij 2015 18.56 | Posodobljeno 31. julij 2015 18.57 | Piše: B. F.

Teja Vehovec na samo en kupon napisala svoje podatke, in prav ta je bil izžreban.

Patricija, Teja in Anja Vehovec se bodo pripravile na nov vročinski val. Foto: Boštjan Fon

VOKLO – Vasica Voklo, ki je pred stoletji nastala okoli bajerja sredi Kranjskega polja, je bila naš popotniški cilj skupaj s hektolitrom, ki ga našim zvestim bralcem podarjamo v teh poletnih dneh.

Temperatura na Gorenjskem se je znižala, občutno se je ohladilo, a Teja Vehovec pravi, da bo tako ali tako prišel nov vročinski val in jim bo nagrada, ki smo jo skupaj z njenima sestrama zložili iz prtljažnika dostavnega avtomobila, prišla še kako prav. »Mami mi je naročila, da moram pošiljati dopisnice s kuponi na vaš naslov, in sem jih, a vsi so bili napisani na druge družinske člane, le enega sem izpolnila s svojimi podatki. In glej, no, ravno mene ste izžrebali!« Simpatična 23-letnica še nikoli ni imela sreče pri žrebu, čeprav je lani že sodelovala v naši nagradni akciji Hektoliter. Veselje je našla v kuharski izobrazbi, ljubezen do kuharije pa je videla pri očetu: »Izjemno spretno se suče okoli štedilnika in tako jaz kot mlajši sestri smo nekaj od tega od njega pobrale.« Nato pohvali sestri, ponosna je na njiju: »Obe čaka vpis na fakulteto, ena gre na organizacijo, druga na višjo gostinsko. Anja je izvrstna slaščičarka, ustvarja res vrhunske torte in peciva. Pri nas vsi radi kuhamo, tudi gledamo tuje kuharske oddaje in zvezdnike, a potem bolj ali manj le naša družinska slaščičarka ustvarja po njihovih receptih. Drugi takrat sploh ne pridemo na vrsto za kuhinjo.« Izvedeli smo še, da fantje že trkajo na njihova vrata, dve sestri že imata resnega partnerja, ena pa še čaka princa na belem konju.

»Slovenske novice so naš vsakodnevni spremljevalec. Naročnik je ati. Dolga leta je bil redni naročnik, potem pa je naročnino za nekaj časa prekinil. Časopis je vsem družinskim članom manjkal, zato se je znova naročil.« Navihani sestrski trio Vehovčevih iz Vokla nam je še povedal, da bo nagrada hitro pošla, le da se sonce spet prismuka nad Kranjsko polje: »Morda bomo ušpičili tudi kakšen piknik. Ker sem zadela jaz, morata odslej sestri izpolnjevati kupone in jih pošiljati,« sklene Teja in še doda: »Obe sta mlajši in me morata poslušati!« 

Deli s prijatelji