NAGRADNA IGRA

Hektoliter jo je
 osrečil v Londonu

Objavljeno 09. avgust 2013 19.19 | Posodobljeno 09. avgust 2013 19.21 | Piše: Borut Perko

Zadnja izžrebanka je Tadeja Dominko iz Kranja.

Dedek Ciril in vnukinja Špela sta prevzela pijačo v Tadejinem imenu. Foto: Borut Perko

CERKLJE NA GORENJSKEM – Zadnja nagrajenka v nagradni akciji Slovenskih novic Vedno na tekočem – vsak dan v letošnjem juliju in dobrem tednu avgusta smo 31 srečnicam in srečnikom, ki so se malce potrudili in jim je bil žreb naklonjen, pripeljali hektoliter osvežilnih pijač blagovnih znamk Laško, Radenska in Union – je Tadeja Dominko iz Kranja.

Tadeje, diplomirane socialne delavke, zaposlene kot učiteljica na Osnovni šoli Simona Jenka v Kranju, o tem, da jo je izbrala boginja sreče Fortuna, nismo mogli tako zlahka priklicati. Ko smo jo klicali, se ni oglasila na mobilni telefon, potem pa nas je poklicala nazaj – in to iz Londona, saj je v Veliki Britaniji na desetdnevni turneji folklorne skupine Sava iz Kranja. Hitro smo se dogovorili, hektoliter je prevzel njen oče Ciril Dominko, sicer doma v Kranju bližnjih Cerkljah. Ko smo zgodaj zjutraj naslednjega dne pijačo pripeljali v kraj pod Krvavcem, sta nas pričakali tudi njena mama Jurka in Tadejina 10-letna hči Špela, ki je bila pri babici in dedku.

Med Gorenjci se odlično počuti

Oče Ciril, letnik 1945, po rodu Prekmurec, je iz Turnišča pred približno petimi desetletji prišel na gumarsko srednjo šolo v Kranj, se zaposlil v tovarni Sava, spoznal Kranjčanko Jurko, se oženil, plod njune ljubezni pa sta Tadeja in njen brat Gorazd. V Savi je delal v proizvodnji, gumarstva se je učil tudi pri znanem avstrijskem Semperitu, ko je ta kupil Savo, Jurka pa je delala v prodaji. Zdaj sta oba Savina upokojenca, živita v Cerkljah, kjer Ciril sadjari in vrtnari, da je veselje, ima pa tudi dva simpatična kužka, pudljico in mešančka, in kopico kanarčkov, ki jih z bodečimi kaktusi varuje pred njihovimi smrtnimi sovražniki – mačkami. Prekmurec se med Gorenjci odlično počuti, dvakrat ali trikrat na leto pa vendarle skoči do rodnega Turnišča.

Špela je jabolko, ki ni padlo daleč od drevesa, tudi ona že pleše pri kranjski folklori, poleg tega pa še kleklja in se ukvarja z gimnastiko. Polno zaposlena simpatična deklica, ni kaj, je tudi odlična učenka. Kaj pa pijača, kako bo šla, še povprašamo ob odhodu in izvemo, da ne bo težave, hitro bo pošla, Tadeja bo imela namreč kmalu 40 let. 

Deli s prijatelji