HEKTOLITER NA DAN

Hektoliter je šel v roke vedri Majdi

Objavljeno 23. julij 2017 18.25 | Posodobljeno 23. julij 2017 18.27 | Piše: Lovro Kastelic

Redna bralka Slovenskih novic je v četrtem poizkusu dobila Danin osvežilni paket.

Draga – Majda Grošelj iz Drage pri Škofji Loki je večno nasmejana upokojenka. Samo takšne posameznike, tako vedre in optimistične, smo premišljevali, spremlja sreča. Majda si je to zanesljivo zaslužila!
»Očitno gre v četrto rado,« se je zasmejala. Majda je namreč redna bralka Slovenskih novic. Nanje je bila dolgo naročena, odkar pa poštar ob sobotah ne obiskuje več njihovih krajev, jih kupuje. Kot vemo, je v Novicah vsak dan v tem mesecu na voljo hektoliter osvežilnih pijač Dana. Majda je morala zatorej štirikrat poskusiti, izpolniti in poslati prijavnico, da jo je nato presenetila novica, da ji bo nekdo z Novic dostavil lepo zalogo brezalkoholne pijače.

Navdušena vrtnarka

Pri Čikovih, kot se reče po domače, so imeli nekoč mogočno kmetijo, imeli so goveda in konje. »Odkar je ata umrl, tega je že 25 let, se s tem ne ukvarjamo več,« je razložila. Živine mogoče res nimajo več, imajo pa lepo urejeno domačijo in okolico. Videti je, da so pri hiši še vedno nadvse pridne roke.

Nemara so to Simonove, smo premišljevali, ko je s traktorjem pripeljal drva. Majdin zet je, ko nas je videl, takoj skočil s traktorja in pomagal znositi pijačo.
Nekdanja delavka v Odeji, tam je bila zaposlena 38 let, je ta mlademu prijazno zaukazala: »Boš poklical Marušo in Nejca?« Menda si je Nejc še posebno želel biti ob babici, ko bo prevzela hektolitrsko darilo.
Kmalu sta otroka veselo pritekla. »Pridita, se bosta slikala!« ju je pozvala. »Vse to bom jaz popila,« je dobila mala Maruška še večje oči. »Ja, mami, kaj si pa dobila?!« ni mogla verjeti niti Katarina, Nejčeva in Marušina mamica.

»Užitek, užitek sem dobila,« ji je smeje se odgovorila pravzaprav četverna babica, saj ima njena druga hči Lidija Anžeta in Maja. »To bosta presenečena, ko bosta prišla z dopusta,« se je še naprej smejalo Majdi, ki čas v zasluženi penziji najraje preživlja v senčki na dvorišču, največ dela pa ima tako ali tako z vrtom. »Z rožami je res veliko dela,« nam je zaupala in se – ob pogledu na goro pijače – v bistvu prav naslajala nad bližajočo se pripeko. 

 

Deli s prijatelji