NAPAD

Hekerji nad spletne strani: začetek referendumske kampanje?

Objavljeno 25. september 2015 09.17 | Posodobljeno 25. september 2015 09.17 | Piše: Mo. S., K. K.

V Društvu informacijski center Legebitra so zaskrbljeni.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Na dan, ko ustavni sodniki odločajo, ali bomo o spremembah, ki jih prinaša vladna sprememba zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, odločali na referendumuimage, so se neznanci spravili na nekatere spletne strani.

Gre za spletne strani legebitra.si (zagovorništvo človekovih pravic LGBT-skupnosti), narobe.si ter nekaj drugih. Če želimo omenjene spletne strani obiskati, naletimo na napako strežnika, pri eni pa so zapisali, da je na tem mestu morda prišlo do vdora.

image

 

 

 

 

Začetek referendumske kampanje?

V Društvu informacijski center Legebitra (DIC Legebitra) so zaskrbljeni, upajo pa, da ti napadi niso začetek referendumske kampanje.

»V DIC Legebitra smo danes zabeležili koordinirane hekerske napade na naše spletne strani (legebitra.si, narobe.si itn.) in z zaskrbljenostjo pričakujemo odločitev ustavnega sodišča glede referenduma. Upamo, da omenjeni napadi niso začetek referendumske kampanje, kjer bo določena družbena skupina spet tarča predsodkov in nestrpnosti, ki v demokratično družbo ne sodijo,« nam je ob tem povedal Miha Lobnik iz omenjenega društva.

Deli s prijatelji