TERNA

Hčerka je rešila nagrado

Objavljeno 08. februar 2016 13.28 | Posodobljeno 08. februar 2016 13.28 | Piše: O. B.
Ključne besede: Terna

Terna še kar naprej razveseljuje – tokrat Kozarjeve iz Vaneče z 2500 evri. Mama Gabrijela včasih pozabi do nabiralnika, a je bila k sreči na dopustu Martina.

Šli bodo na morje. Foto: Oste Bakal

VANEČA – Ob regionalni cesti, ki Mursko Soboto povezuje z Madžarsko, takoj za Rimsko čardo, kjer se ravninski del Prekmurja začne vzpenjati proti Goričkemu, stoji Vaneča, ena najlepših prekmurskih vasi. Med skoraj 500 dušami tam živi štiričlanska družina Kozarjevih. Mama Gabrijela je samozaposlena v Modnem šiviljstvu, oče Izidor dela v Avstriji, pri kruhu je tudi že starejša hčerka Martina, najmlajša članica družine Monika pa študira veterino. Prijetni družini je Terna namenila konkretno denarno nagrado, 2500 evrov. Kmalu pa bi se zgodilo, da ta ne bi bila podeljena – a je bila k sreči prav doma na dopustu Martina.

Zaradi obilice dela Gabrijela občasno pozabi iz nabiralnika pobrati pošto in tako tudi Novice, na katere so Kozarjevi naročeni skoraj 20 let. In tako je bilo tudi tokrat, pa je k sreči Martina pravočasno šla prebirat časopis in preverit, kaj se skriva pod nalepko. »Res bi bilo hudo, če bi šele pozneje ugotovila, kaj sem zamudila. Še sreča, da je bila Martina doma, odslej bom pa tudi sama takoj po prihodu poštarja odlepila terno,« se je pridušala Gabrijela. Ker v družini ne smučajo, so se odločili, da bodo nagrado skupaj porabili za poletne počitnice nekje ob morju. 

Deli s prijatelji