LDS

Haučevo imenovanje mastna nagrada za politično lojalnost

Objavljeno 10. marec 2012 17.35 | Posodobljeno 10. marec 2012 17.35 | Piše: M. U.

Novemu šefu NKBM očitajo dejavno vlogo v aferi z brezplačniki.

NKBM

LJUBLJANA – Po petkovi potrditvi nekdanjega direktorja Pošte Slovenije Aleša Hauca na čelo NKBM so se oglasili v Liberalni demokraciji Slovenije (LDS). Ocenjujejo, da je njegovo imenovanje na čelo NKBM nedopustno politično dejanje. To razumejo kot povsem neprimerno in politično motivirano s podporo vladajoče stranke SDS.

Afera z brezplačniki

V LDS opozarjajo, da je Hauc kot direktor Pošte Slovenije protikorupcijski komisiji in tudi parlamentarni komisiji večkrat zamolčal obstoj »zelo pomenljivih dokumentov« o poslovanju družbe z izdajateljema brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres. Kot je znano, je bila za oba v parlamentarni preiskavi ugotovljeno, da sta delovala v korist stranke SDS in da sta bila ustanovljena z namenom diskvalifikacije političnih nasprotnikov.

Za nameček pa je Hauca, tako pravijo v LDS, parlamentarna komisija, ki je raziskovala ozadja financiranja brezplačnikov, ovadila krivega pričanja pred to komisijo, pred enim letom pa je javnost spremljala tudi afero zaradi Haučevega nezakonitega dvigovanja svoje plače, ki jo je zaradi pritiska javnosti kasneje bil primoran znižati.

Mastna nagrada za politično lojalnost

V LDS ne dvomijo, da je imenovanje dozdajšnjega direktorja Pošte Slovenije na čelo NKBM mastna nagrada za politično lojalnost nekomu, ki je za to nadvse odgovorno mesto docela neprimeren, saj je pomagal najmanj pri tem projektu zlorabe naše finančne in volilne zakonodaje.

Deli s prijatelji