POTRJEN

Hauc postal šef NKBM

Objavljeno 09. marec 2012 18.35 | Posodobljeno 09. marec 2012 20.17 | Piše: M. U., T. Po.

Nekdanji prvi poštar je postal bankir.

Je generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc pozabil, da bodo nekateri v koaliciji še najbolj veseli, če jim bo kar sam ponudil razlog za svojo zamenjavo?

MARIBOR – Nadzorni svet Nove KBM je na današnji seji soglasno potrdil Aleša Hauca za novega predsednika uprave banke. Vodenje banke bo  prevzel, ko bo pridobil licenco Banke Slovenije. Hauc bo tako nadomestil dosedanjega predsednika uprave Andreja Plosa, ki je svoj odstop ponudil že pred časom.

Nekdanji prvi poštar je postal bankir 

Hauc je leta 2005 prevzel mesto generalnega direktorja Pošte Slovenije, leta 2010 pa je nadzorni svet njegov mandat podaljšal, saj je upravičil zaupanje lastnikov. Sicer je že vrsto let predavatelj na Gea Collegeu v  Ljubljani ter visokošolski habilitirani profesor na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru.

AUKN upa, da bo NKBM deležna več zaupanja

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) je v odzivu na imenovanje Aleša Hauca na čelo NKBM zapisala, da glede na trenutne razmere v banki pričakuje, da bo nova uprava banke uživala zaupanja vseh deležnikov in bo sposobna preobrniti negativno poslovanje banke.

»Nemudoma je namreč treba pripraviti jasno in konsistentno strategijo banke, izvesti ukrepe za racionalizacijo poslovanja banke, intenzivnega dezinvestiranja nepotrebnega premoženja in odvisnih družb iz nebančnega sektorja ter ukrepov izvajanja celovite strategije na področju odnosov z investitorji,« so zapisali v AUKN in dodali, da bo sprememba nadzornega sveta povečala zaupanje in spodbudila nadaljnji razvoj NKBM.

Deli s prijatelji