ZDRAVSTVENI RAZLOGI

Hauc odpoklican z vrha NKBM, ponujajo mu drugo delovno mesto

Objavljeno 27. februar 2015 18.05 | Posodobljeno 27. februar 2015 18.05 | Piše: STA, A. L.

Uprava banke bo Haucu ponudila novo pogodbo o zaposlitvi za drugo ustrezno delovno mesto.

Predsednik uprave NKBM Aleš Hauc.

MARIBOR – Nadzorni svet Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) je danes iz zdravstvenih razlogov odpoklical Aleša Hauca s položaja predsednika uprave in za novega prvega moža te druge največje slovenske banke imenoval Roberta Senico, je po seji povedal prvi nadzornik Peter Kukovica. Senica je bil sicer Haučev namestnik v tričlanski upravi.

»Nadzorni svet je na današnji seji sprejel sklep o odpoklicu Hauca z mesta predsednika uprave NKBM zaradi nesposobnosti voditi posle iz zdravstvenih razlogov, zaradi česar niso nastale okoliščine, ki bi utemeljevale izplačilo odpravnine ali nadomestila za izplačilo konkurenčne klavzule. Uprava banke bo Haucu ponudila novo pogodbo o zaposlitvi za drugo ustrezno delovno mesto,« je povedal Kukovica.

Hauc je po daljši bolniški odsotnosti nadzornemu svetu podal predlog za sporazumno razrešitev s položaja predsednika uprave.

Hauc je položaj prvega moža zdaj stoodstotno državne NKBM prevzel konec aprila 2012, do njegovega odhoda pa prihaja v zadnji fazi njene privatizacije.

Deli s prijatelji