TRS

Hanžek ostaja na čelu TRS

Objavljeno 16. marec 2013 23.06 | Posodobljeno 16. marec 2013 23.07 | Piše: STA, S. J.

Hanžek je bil edini kandidat za predsednika stranke.

Nekdanji varuh človekovih pravic, Matjaž Hanžek

LJUBLJANA – Matjaž Hanžek je bil na današnji konvenciji Stranke za trajnostni razvoj Slovenije – TRS ponovno izvoljen za predsednika stranke. Kot je pojasnil, je stranka skupaj z istoimenskim gibanjem danes sprejela tudi programsko deklaracijo z naslovom Od neoliberalnega kapitalizma k demokratičnemu ekološkemu socializmu.

Hanžek je poudaril, da so se v TRS odločili, da bodo bolj odločno in javno zastopali spremembe politične in ekonomske ureditve.

Za bolj socialno družbo

V danes sprejeti konvenciji se tako zavzemajo za bolj socialno družbo, ki gradi na nasprotovanju prevelikim socialnim razlikam. Okolje v TRS sprejemajo kot izziv za razvoj, prav tako pa sprejemajo njegove omejitve. Iz deklaracije bodo izšli tudi konkretnejši programi, je še napovedal Hanžek.

Edini kandidat

Na konvenciji so opravili tudi volitve, na katerih je bil Hanžek kot edini kandidat še drugič izvoljen za predsednika. Ker statut stranke določa, da je predsedniško mesto omejeno na dva mandata, bo to tudi njegov zadnji. Podpredsedniki stranke pa so postali Tomaž Nikolaj Benedik, Franc Čučko in Tatjana Frangež.

Deli s prijatelji