VESELI SE TROJKE

Han o Peterletu: To je škandalozno

Objavljeno 19. september 2013 22.28 | Posodobljeno 19. september 2013 22.28 | Piše: A. L.

Evropski poslanec se celo veseli prihoda trojke.

Lojze Peterle bo opazovalec volitev v Nigeriji.

LJUBLJANA – »Današnje izjave poslanca Evropskega parlamenta Lojzeta Peterleta, da Slovenijo neizogibno čaka pomoč Evropske unije oziroma prihod t. i. trojke, ki se je poslanec celo veseli, so škandalozne. Potrebna politična stabilnost in zaupanje v sprejem ukrepov slovenske vlade za ohranitev finančne in ekonomske suverenosti sta bila danes z izjavami evropskega poslanca močno načeta,« se je odzval vodja poslanske skupine SD Matjaž Han.

Prepričan je, da so Peterletove izjave namerno in škodljivo povzročanje pritiska na Slovenijo ter mednarodno skupnost o prepričanju, da sami nismo več sposobni premagovati težav.

Han pravi, da bi bilo pričakovati, da se bo Peterle kot predsednik prve slovenske vlade na podlagi osamosvojitvenih izkušenj še posebej zavedal pomena stabilnosti in enotnosti Slovenije, pa ji napoveduje poraz v boju za svojo finančno suverenost. »Vprašanje o sprejemanju politične odgovornosti za nastalo škodo je vprašanje za stranko, katere član je gospod Peterle, odgovore pa si zaslužijo slovenske državljanke in državljani, ki so gospodu Peterletu podelili mandat evropskega poslanca,« je zapisal. 

Preberite tudi Bivši premier napoveduje slovensko prošnjo za pomoč.image

 

Deli s prijatelji