POZOR

Halo? Simobil ima težave, naročniki odrezani

Objavljeno 02. julij 2013 16.13 | Posodobljeno 02. julij 2013 16.46 | Piše: D. P.

Napako že odpravljajo.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – »Trenutno zaradi težav z napajanjem prihaja do motenj pri uporabi storitev na območju Dolenjske in Bele krajine. Ekipa je že na terenu,« so na twitterju sporočili v Simobilu, kjer se trudijo napako čim prej odpraviti.

Odpovedali omrežji

V službi Simobila za odnose z javnostjo so povedali, da za napako niso krivi sami. Težave je povzročila ekipa RTV Slovenija, ki je na Trdinovem vrhu opravljala dela, ob tem pa nehote presekala kabel Simobila. To je bila osrednja povezava z bazno postajo, zato so vsi naročniki na področju Dolenjske in Bele krajine v informacijskem mrku, saj ne delujeta omrežji 2G in 3G.

»V kakšni uri naj bi omrežji spet delovali,« pravijo v Simobilu.

Ogorčena uporabnika

»Za včerajšnje sranje na Koroškem ste nas obvestili šele danes ... biznis pa mi je zaradi tega padel v vodo ... Šlamparija brez primere, če se ve, da boste kaj delali, bi bilo lepo, da nas, uporabnike, prej obvestite ... najbolje prek SMS. Za ostale reklame in sranja imate čas, za takšne stvari pa ne ... Komaj čakam, da mi poteče pogodba, ker to ni bilo prvič,« je dejal eden od uporabnikov, ki ga težave niso navdušile.

»Zadnje čase je signal obupen! Položnica pa zaradi tega veliko dražja! Ve kdo, do kdaj bo trajalo popravilo??« je še en odziv.

Nekaj več razumevanja

»Nezaslišano. Kako si lahko to privoščite? To je še en dokaz vaše nestrokovnosti. Malce heca ... Lepo, da ste nas obvestili – in lepo uredite zadevo,« pa je nekaj več razumevanja pokazal neki drug uporabnik omrežja.

Deli s prijatelji