DISTRIBUCIJA STEROIDOV

Guru fitnesa Šifrer na ameriški tiralici

Objavljeno 03. januar 2014 20.04 | Posodobljeno 03. januar 2014 20.04 | Piše: Lovro Kastelic

ZDA kot za Karnerjem tudi za Boštjanom Šifrerjem razpisale tiralico.

Guru fitnesa in še marsičesa, Boštjan Šifrer, je po svoje wunderkind! Foto: Avita

LJUBLJANA, SPRINGFIELD – Če vam je v denarnici sploh ostalo še kaj in bi za začetek uspešnega leta radi spremenili svojo obliko in samopodobo, si lahko za 19,90 evra (v spletni prodaji je še dva evra cenejša) kupite knjigo z naslovom Dr. Jaz. »Se kdaj vprašate, kakšno hrano jeste, koliko se gibate, kako in koliko spite, kakšni so vaši medosebni odnosi, ste srečni?« sprašuje avtor te 131 strani obsežne knjige – Boštjan Šifrer. Očitno nadvse plodovit pisec, rojen leta 1987, na spletni strani Vitalno telo ponuja še dve knjižni izdaji, eni je naslov Super Telo, drugi Postani 100 % FIT.

Kot nam uspe razbrati, je Boštjan Šifrer certificirani trener fitnesa in strokovnjak tako za izgubo telesne teže kot tudi ohranjanje zdravega življenjskega sloga. Pot osebnega trenerstva je, kot pravi, začel pred mnogimi leti, »kar v domačem fitnesu«. Svoje znanje naj bi nazadnje podajal v Centru Osebni Pristop na Jamovi na ljubljanskem Viču. Nenehno se izpopolnjuje: »Novo znanje iščem prav na vsakem koraku.« Ves čas se, kot poudarja, vneto izobražuje, »na področju treningov, zdravega prehranjevanja, osebnostnega razvoja, vsesplošnega zdravja«. Maščobnih oblog se da pri njem znebiti »na varen in karseda hiter način!«

Distribucija steroidov

Guru fitnesa in še česa je po svoje tudi wunderkind: obvlada fitnes WFF pa TRX suspension trening, je strokovni sodelavec na področju podjetništva v športu, pisec člankov o zdravem prehranjevanju in treniranju, je osebni trener in avtor številnih zdravih receptov, predava o zdravi in športni prehrani, sodeluje s spletnimi stranmi in spletno televizijo, vselej na temo zdravega življenjskega sloga, sodeluje s priznano estetsko kirurgijo Fabjan, za nemško televizijo je snemal reklamo z boksarskima šampionoma, ukrajinskima bratoma Kličko, leta 2007 je bil državni prvak v fitnesu, še istega leta tretji na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, prav tako v fitnesu … Da, Boštjan Šifrer bi lahko bil čudežni deček!

Če ne bi bila za njim v ZDA razpisana tiralica. Zaradi distribucije steroidov. Podobno kot zakonca Karner, za katera je obtožnico (3. marca 2010) izdalo okrožno sodišče v Massachusettsu, v njej pa so jima očitali, da sta med letoma 2000 in 2008 prodala več sto tisoč odmerkov anabolikov.

V Šifrerjevem primeru za zdaj vemo le to, da ga je DEA (Drug Enforcement Administration s sedežem v Virginiji), ki je v okviru ameriškega ministrstva za pravosodje zadolžena za boj proti tihotapljenju drog in uporabe teh v ZDA, uvrstila na svoj seznam iskanih, in to pod oznako Most wanted! Njegovo tiralico lahko najdemo na oddelku denverskih beguncev, in sicer med pisano druščino večinoma mehiških razpečevalcev heroina, kokaina, marihuane, MDMA in metamfetamina.

Trdi, da gre za zaroto

Njegovo ime so Američani zapisali sicer nekoliko drugače – Bostjon Sifrer aka Mark Marky.

Mihael Karner, denimo, zatrjuje, da steroidov ni nikoli pošiljal v ZDA, da gre le za zaroto, ker je sodeloval pri registraciji steroidov na azijskih trgih. Boštjana Šifrerja smo včeraj vendarle priklicali.

»Pojma nimam, za kaj gre!« je sprva zamahnil. Ko pa smo mu natančneje predočili, je vendarle priznal: »Za to sem sicer že slišal, a resnično ne vem nič o tem!« In še enkrat: da je nekaj slišal, da ga ima očitno nekdo za norca, a da je sredi dela in da ne more več govoriti. »O tem naj govori moj odvetnik!« Ko smo ga zatem pobarali za odvetnikovo telefonsko številko ali vsaj zagovornikovo ime, je še enkrat omenil, da ima preveč dela in da nas bo poklical do dogovorjene ure...

Po pomoč smo se obrnili še na policijo. A zaman. »Na vprašanja o konkretnih fizičnih osebah vam zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo dati odgovora!« je odločno poudaril Drago Menegalija, predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete. »Potrdimo lahko le, da ZDA trenutno iščejo pet slovenskih državljanov, sicer pa imajo tuji varnostni organi ta hip razpisanih 68 mednarodnih tiralic zoper slovenske državljane (vštevši omenjenih pet).« Izvedeli smo, da je lani poraslo število zaseženih tablet in ampul nedovoljenih snovi v športu, ki jih tujci, predvsem iz vzhodnih držav, tihotapijo v tranzitu proti Italiji.

Za praznične dni je Boštjan Šifrer pripravil, kot je razvidno s spletne strani Vitalno-telo, nekoliko nenavadno, a zelo preprosto, kot pravi, zdravo in okusno pecivo. Poimenoval ga je – praznična simfonija okusov! Ob tem vse zainteresirane opojno vabi: »Želim prepoznati vaše težave ter z vami deliti svoje znanje in izkušnje. Pomagal vam bom priti do vitalnega, zdravega in energije polnega telesa, ki ste si ga vedno želeli!«

Da le ne bodo vaši partnerji pri vadbi potem tisti, ki našega čudežnega dečka obkrožajo na seznamu tako iskanih beguncev: Luis Armando Sanchez-Arce, Joaquin Murillo Sandoval, Federico Serrano-Limones, Ehsan Shalbaf, Braulio Soto-Loera, Manuel Soto-Pececho, Sandro Tavara, Eduardo Tellez

Deli s prijatelji