NEPREMIČNINE

Gurs vas prosi: Ne prihajajte več!

Objavljeno 08. marec 2014 12.36 | Posodobljeno 08. marec 2014 12.36 | Piše: STA, T. L.

Na prvo delovno soboto je gneča tako velika, da na Gursu prosijo lastnike nepremičnin, naj danes ne hodijo več urejat podatkov.

LJUBLJANA – Na prvo od delovnih sobot Geodetske uprave RS (Gurs), ko lahko pridejo lastniki nepremičnin podatke uredit brez predhodnega naročanja, vlada v geodetskih upravah velika gneča. Lastnike prosijo, naj danes ne hodijo več, saj bodo izbrane geodetske uprave odprte tudi še prihodnje sobote.

Ker se število lastnikov, ki želijo urediti evidence o svoji lastnini, ne zmanjšuje, so se na Gursu odločili za delovne sobote na nekaterih geodetskih upravah. Danes so tako od 8. do 13. ure odprte pisarne v Ljubljani na Cankarjevi cesti 1, v Kranju, Kopru, Domžalah in Mariboru.

Čeprav so pričakovali gnečo, pa vendarle ne tolikšne, je za STA povedala Karmen Jereb iz službe za odnose z javnostjo Gursa. Že zdaj je čakajočih toliko, da to krepko presega njihove zmogljivosti, zato lastnike nepremičnin prosijo, naj se za obisk odločijo na katero od prihodnjih sobot.

Za obisk v soboto se ni treba naročiti, medtem ko za urejanje podatkov pri geodetskih upravah med tednom še velja sistem naročanja. Katere geodetske uprave bodo odprte ob sobotah, bodo odločali sproti glede na potrebe.

Ste med tistimi, ki so se danes odpravili na Gurs? Imate informacije s terena? Pišite nam in pošljite fotografijo.

Deli s prijatelji