OPRAN KRIVDE

Grožnje Janši zastarale, sodnik opran krivde

Objavljeno 22. februar 2013 20.35 | Posodobljeno 22. februar 2013 20.36 | Piše: M. U.

Tri leta ormoško sodišče nič, po letu in pol zastaranje in še vročitev sklepa predsedniku SDS po petih mesecih.

Janko Keček. Foto: Igor Modic/Delo

MARIBOR – Sodnik Janko Keček, ki je aktivno pripomogel k zastaranju primera proti policistu Zlatku Gomilšku, ki je leta 2006 Janezu Janši grozil z likvidacijo, ne bo odgovarjal oziroma proti njemu ne bodo uvedli pregona. Tako je odločilo mariborsko tožilstvo, saj je, kot poroča Siol, tožilka Katja Arnuš v sklepu zapisala, da ni utemeljenega suma, da bi Janko Keček storil kaznivo dejanje nevestnega dela v službi. Dodaja, da je ormoški sodnik 3. marca 2009 odšel na bolniško, zato ni mogel vplivati na zadevo, čeprav mu je bila zadeva dodeljena že 7. avgusta 2006. Bolniški stalež je nastopil nekaj več kot tri mesece pred relativnim zastaranjem primera proti policistu.

Tri leta sodišče nič, po letu in pol zastaranje in še vročitev sklepa po petih mesecih

Naj spomnimo: policist Zlatko Gomilšek je junija 2006 med službenim časom s službenega računalnika prek spletne strani Večera Janši zagrozil z likvidacijo. Proti njemu sta bila uvedena disciplinski in kazenski postopek. Po disciplinskem postopku je bil najprej odpuščen iz policije. Policist je grožnje takratnemu predsedniku vlade sicer zanikal, toda tožilci so ga zaradi ogrožanja Janševega življenja in varnosti avgusta 2006 obtožili. Primer je obravnaval okrajni sodnik Keček, ki pa je toliko časa zavlačeval zadevo, da je primer 22. junija 2009 relativno zastaral.

Janša je sicer sklep, ki ga je sodišče izdalo 29. decembra 2010 in v katerem ga sodnik Keček obvešča, da je pregon zoper Gomilška ustavljen zaradi zastaranja, prejel šele 7. maja 2011.
 

Deli s prijatelji