TV-TRG

Grki v naskoku na nekdanjo Voduškovo Info TV

Objavljeno 23. julij 2012 23.45 | Posodobljeno 23. julij 2012 23.45 | Piše: M. U., STA

Za izvajanje televizijske dejavnosti naj bi odšteli od 100.000 in 200.000 evrov.

Za dovoljenje za izvajanje televizijske dejavnosti naj bi Grki odšteli od 100.000 in 200.000 evrov (foto: youtube).

LJUBLJANA – Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije (Apek) je prejel vlogo za prenos dovoljenja za izvajanje televizijske dejavnosti Nove Info TV na grško Antenna TV. Vlogo obravnava skladno s predpisanimi postopki in pogoji iz zakona o medijih, so pojasnili na Apeku.

Grki naj bi se zanimali tudi za nastajajočo Telekomovo televizijo

Grška korporacija pa naj ne bi ne merila le na Novo Info TV – ta je bila do aprila v lasti pred kratkim aretiranega Vladimirja Voduška, nato pa je ta lastništvo prepisal na sina Dejana – in TV Pink 3, ampak tudi na še nastajajočo televizijo Planet TV. Antenna Group je od družbe Nova Info TV odkupila dovoljenje za izvajanje televizijske dejavnosti – cena naj bi bila »simbolična« in naj bi znašala med 100.000 in 200.000 evri.

Oglaševalce naj bi Grki odvzeli Pop TV

Antenna Group, ki je v lasti ene najbogatejših evropskih družin Kiriaku, ima po navedbah Financ v Sloveniji resne načrte narediti televizijo, predvsem pa odščipniti del oglaševalskega kolača Pop TV, ki je lani imel 78-odstotni tržni delež na televizijskem oglaševalskem trgu. Antenna Group, ki je slovensko podružnico Antenna TV SL ustanovila sredi marca, je že vpisana v razvid medijev. Gre za Prima TV, v programski zasnovi pa je navedla 24-urni informativni program. Antenna je pri uradu za intelektualno lastnino znamko Prima TV prijavila sredi aprila.

Deli s prijatelji