TOŽBA

Grims v solzah: Zafrkavali so me tudi politični konkurenti

Objavljeno 11. julij 2013 14.50 | Posodobljeno 11. julij 2013 13.57 | Piše: D. P.

»Otroci so prej z veseljem hodili v šolo, imeli so prijateljčke, po objavi pa se je vse čez noč spremenilo. Kar nenadoma so jih začeli šikanirati, češ kakšnega očeta imajo.«

Branko Grims

KRANJ – Zaradi objave fotografije družine poslanca SDS Branka Grimsa poleg družine Josefa Göbbelsa v tedniku Mladina marca 2011 poslanec zahteva 40.000 evrov, njegova žena pa 80.000 odškodnine, o čemer smo poročali.

Izpostavljeni javnosti

Včeraj sta se vpleteni strani soočili v sodni dvorani. Revija je v zagovor dejala, da je šlo za satirično kritiko Grimsovega političnega delovanja. Kot poroča Dnevnik, pri Mladini menijo, da član SDS naklonjenost volivcev pridobiva tudi z izpostavljanjem svoje družine v javnosti.

Sporno pojavljanje v javnosti

Odgovorni urednik Grega Repovž je vnovič pojasnil, da je bila fotografija Grimsove družine posneta na Brezjah v prvih vrstah, ki so po navadi rezervirane za politike. Tam je sedel tudi Grims z družino. S to potezo in ilustracijo so hoteli prikazati sporne metode političnega delovanja, ki da so enake Göbbelsovim.

Poslanca SDS je to prizadelo, čeprav ni bilo prvič, da so ga enačili z Göbbelsom. Spomladi 2011 ga je z njim primerjal takratni predstavnik SD za strateško komuniciranje in nove tehnologije Denis Sarkić.

Težave pri vzgoji

»Njihov namen je bil, da mi povzročijo težave doma in pri vzgoji otrok (starejša je bila takrat stara devet let, dvojčka pa šest, op. p.). In namen je bil dosežen – v naši družini ni nič več, kot je bilo. Otroci so prej z veseljem hodili v šolo, imeli so prijateljčke, po objavi pa se je vse čez noč spremenilo. Kar nenadoma so jih začeli šikanirati, češ kakšnega očeta imajo. Bili so čisto zmedeni. Ko so prihajali domov, so le še jokali. In to še vedno traja. Nikamor nočejo več z mano, niti k maši ne,« je za Dnevnik še povedal Grims, ki je med razpravo potočil nekaj solz. 

Zafrkavanje političnih konkurentov

Dodal je, da so ga po Mladinini objavi »zafrkavali tudi politični konkurenti v parlamentu«, enkrat je tudi dobil na svojem avtu listek, na katerem je pisalo, da je prasec. Menda pa naj bi imel precej težav z zdravjem, kar Grims pripisuje posledicam stresa. »Takrat sem tudi shujšal, bil sem kot štanga,« poslančeve besede na sodišču navaja Dnevnik.

Ali bo Grimsu s tožbo uspelo, bo znano prihodnji mesec.

 

Deli s prijatelji