BOLEČE

Grims se hvali, prijatelji so ga popljuvali

Objavljeno 30. november 2012 21.15 | Posodobljeno 30. november 2012 21.17 | Piše: A. L.

»Nova vlada je že v teh prvih mesecih mandata sprejela vse najpomembnejše ukrepe za izhod iz krize ... Ja, kje, za božjo voljo, pa so ta izhodna vrata, da je vsak dan večja kriza?« prijatelj odgovarja Grimsu.

Branko Grims

LJUBLJANA – »Prva tri leta krize smo naredili premalo, ob tem pa smo podvojili naš javni dolg. Danes se lahko, in še to s težavo, zadolžujemo le še toliko, da lahko odplačujemo stare kredite. Streznitev v obliki menjave vlade je bila nujna in verjamem, da še pravočasna. Nova vlada je že v teh prvih mesecih mandata sprejela vse najpomembnejše ukrepe za izhod iz krize in za dolgoročno povečanje slovenske konkurenčnosti in s tem naše skupne blaginje. To, kar delamo, vodi iz krize, vendar mora biti tudi uveljavljeno.« To je zapis, ki ga je v četrtek na facebooku objavil poslanec Branko Grims. Kaj hitro so mu »prijatelji« povedali, kaj si mislijo o takih ukrepih. Naj spomnimo, da je tudi premier in predsednik stranke SDS prvih sto dni komentiral kot nekakšen trening.


Kako so komentirali

(izbrani komentarji)

image

Niso pa bili vsi komentarji negativni. Nekateri so prepričani, če bi Pahorjeva vlada odšla še prej, bi bili danes na boljšem. »Janša nas bo potegnil iz tega dreka, to ve več kot polovica Slovencev, in ga podpiramo. Sram vas je res lahko. Več nas je, močnejši bomo in bomo zmagali.«

Janša: Prvih sto dni le trening

Spomnimo, po stotih dneh vlade, ki jo že drugič vodi Janez Janša, so iz kabineta predsednika vlade sporočili, da je bilo »prvih 100 dni le nekakšen trening za naslednjih 1360 dni mandata vlade«. Za največji uspeh so si takrat šteli premik miselnosti in spoznanje, da je za uspešen izhod iz krize treba nekaj narediti. To se po njegovem mnenju kaže prav v tem, da je uspelo vladi doseči dogovor s socialnimi partnerji, z delodajalci in s sindikati pri sprejemu rebalansa in varčevalnih ukrepov.

Deli s prijatelji