POHOD

Greste z nami na Triglav?

Objavljeno 27. julij 2014 16.12 | Posodobljeno 27. julij 2014 16.12 | Piše: Boštjan Fon

Prijavnice za pohod sprejemamo le še do 4. avgusta. Žrebanje pripravljamo pod najvišjim vrhom Karavank.

Več kot sto nasmehov na najvišjem vrhu Slovenije. (Foto: Tomaž Novak)

LJUBLJANA – Organizacijski del 49. pohoda Sto žensk na Triglav smo dodelali, vse potrebno je urejeno, skupaj z Gorsko reševalno zvezo Slovenije smo potrdili nabor najbolj potrpežljivih gorskih reševalcev, ki bodo spremljali vzpon na Triglav. Povrhu gresta na vrh odpret poštarsko enoto Triglav 4284 dva gorska poštarja, za odpravo kruljenja v želodčkih ter hladu, kadar bo zapihalo, pa smo spet ubrali okusne dogovore z Mlekarno Celeia. In še čisto pravi zdravnik s svojim kot omara velikim nahrbtnikom medicinske opreme in zdravil je v koloni! Ostaja le še par drobnih fines in opravil, ki jih bomo postorili zato, da se bomo že devetinštiridesetič imeli med pešpotenjem v Julijskih Alpah lepo. In za moški svet eno pomembno obvestilo: medtem ko bodo naše izžrebanke čez mesec dni v nahrbtnike zlagale potrebno za vzpon, naj se vse pametne in izkušenj polne moške betice odstranijo od nahrbtnika vsaj sto metrov in pustijo dame čisto pri miru, ko bodo vkup metale potrebno za naše pohajanje z malo plezanja po visokogorju. Vse, kar je potrebnega, bo podano na spisku v pismu, ki ga bodo izžrebane punce dobile na svoj dom. Danes imajo zadnjo priložnost, da se na naš pohod prijavijo s spodnjo prijavnico, to pa jih le opomnite!

V ponedeljek, 4. avgusta zjutraj, ko nam bodo dostavili pošiljke, bomo iz njih izbrskali še zadnje prijavnice in jih strpali v nahrbtnik. Žrebanja stotnije pohodnic tokrat za spremembo ne bomo opravili v redakciji, temveč se bomo podali do Valvasorjevega doma pod Stolom, kjer so nam ponudili možnost za avgustovski gorniški trening. Kot so nam povedali kolegi iz redakcije NeDela, kjer poteka akcija izbora najbolj priljubljene planinske koče, ki izpolnjuje višje standarde s certifikatom Družinam prijazna planinska koča ali z vgrajeno čistilno napravo, je dom pod najvišjim vrhom Karavank med vodilnimi na lestvici priljubljenosti. Zatorej udejanjiti ideje o nevsakdanjem načinu žreba ne bo noben problem, čeprav bomo morali peš navkreber. Bo nahrbtnik težek? Glede na prispele dopisnice ter prijave po spletu menimo, da bo teža želja in upanja tisto, kar nam bo rit vleklo k tlom, ko jo bomo koračili v smeri Karavanškega pogorja.



Do 4. avgusta!

Bi se rade z drugimi gornicami v četrtek, 11. septembra 2014, zbrale na Rudnem polju na Pokljuki, v objektu EVOJO, kjer bo prva prenočitev, se prej spoznale s spremljevalci in organizatorji pohoda ob strokovnem predavanju o varni hoji v gore, naslednja dva dneva pa se sprehajale, se vzpenjale in malo plezale po Julijskih Alpah? Vrhunec gorniške izkušnje s Slovenskimi novicami bo vzpon v petek, 12. septembra 2014, na najvišjo točko Slovenije, ob seveda primernih vremenskih in gorniških razmerah. Po prenočevanju v triglavskem domu Planika bo v soboto, 13. septembra 2014, sledila vrnitev po isti poti. Če želite biti z nami na vrhu očakov kranjskih siv'ga poglavarja, natančno izpolnite eno ali več od petih objavljenih prijavnic in jih, nalepljene izključno na poštno dopisnico, najpozneje do ponedeljka, 4. avgusta 2014, pošljite na naslov: Slovenske novice, Dunajska 5, 1509 Ljubljana. Sprejemamo tudi elektronske prijave na spletnem naslovu www.slovenskenovice.si. Stroški organizacije, zavarovanja in kompletne oskrbe za vsako izžrebano udeleženko niso visoki, ker bodo tako kot vedno polovico oziroma okroglega stotaka primaknile Slovenske novice. 

 

Deli s prijatelji