VREMENSKA

Greste v Planico? Pripravite se na sneženje

Objavljeno 20. marec 2015 18.52 | Posodobljeno 20. marec 2015 18.53 | Piše: Mo. S.

»Meja sneženja bo ravno tam nekje, ampak količina padavin bo majhna,« pravi vremenoslovec Janez Markošek.

Vreme v Planici v soboto.

LJUBLJANA, PLANICA – Če ste dobro pripravljeni na športni konec tedna, vam verjetno niti nekoliko slabše vremenske razmere v nedeljo ne bodo preprečile, da se ne bi odpravili v Planico, kjer bodo naši orli leteli – upamo, da kar najdlje. Preden se odpravite na pot, pa le preverite, kakšno vreme vas čaka, da boste vedeli, kaj in koliko se obleči.

Sobota bo lepa

Sobota bo v Planici še dokaj sončna, čez dan pa se bo od zahoda postopoma pooblačilo. Jutranje temperature bodo od –2 do 4, najvišje dnevne pa po Sloveniji od 10 do 16. V Planici se temperature seveda ne bodo dvignile nad deset stopinj, v noči na nedeljo pa se bo malce ohladilo in se povsod pooblačilo, tako da lahko v nedeljo zjutraj športni navdušenci v dolini pod Poncami pričakujejo celo sneženje.

Snega bo malo

»Meja sneženja bo ravno tam nekje, ampak količina padavin bo majhna, šlo bo za rahle padavine – lahko rahel dež ali sneg, morda tudi oboje,« nam je povedal Janez Markošek iz Agencije RS za okolje. Do nedeljskega jutra bodo rahle padavine sicer zajele večji del države, ponehale pa bodo šele okoli poldneva. Popoldne se bo na zahodu delno razjasnilo, temperature pa se bodo v Planici dvignile do šest stopinj Celzija.

Če torej kljub napovedi ne veste, kaj bi dali nase, se oblačenje v več plasteh vedno obnese ... 

Deli s prijatelji