VIKEND

Greste v gore? Policija svari pred nevarnostjo

Objavljeno 02. avgust 2014 09.22 | Posodobljeno 01. avgust 2014 20.23 | Piše: Mo. S.

Vremenska napoved za konec tedna ni najbolj spodbudna, zato bodite v gorah dodatno previdni.

Vremenska napoved za gore ni najbolj obetavna.

LJUBLJANA – V poletnem času so gore najbolj privlačne, a ob tako nepredvidljivem vremenu, kot smo mu priče v zadnjem času, tudi zelo nevarne. Gorenjski policisti zato pred začetkom vikenda svetujejo, da je treba turo v gore prilagoditi vremenski napovedi, ki tudi tokrat ni najbolj spodbudna.

Napoved za gorski svet namreč po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) kaže, da bo v gorah spremenljivo oblačno, zlasti popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Zaradi napovedi raje izbirajte krajše in nižje ture. Zlasti v visokogorju so mogoči tudi hitri vremenski preobrati, poti pa so zato lahko mokre in spolzke, svarijo policisti.

Počakajte konec nevihte

»Vreme spremljajte tudi med hojo, hodite previdno in z ustrezno opremo, dovolj počivajte, ne zahajajte s poti, v nevihtah pa se ne izpostavljajte. Poiščite zavetje in počakajte, da nevihta mine,« so sporočili in dodali, da v primeru nesreče takoj pokličite 112 in 113, pomagajte poškodovanim ali obolelim in jih ne puščajte samih, poskrbite pa tudi za lastno varnost. 

Deli s prijatelji