POMLADNO

Gremo na morje? Imeli bomo 20 stopinj!

Objavljeno 12. marec 2015 17.51 | Posodobljeno 12. marec 2015 17.53 | Piše: T. L.

Padavin v naslednjih dneh ni pričakovati, obeta pa se nam precej pomladno vreme.

LJUBLJANA – Dobro smo že zakorakali v pomladno vreme, ki pa nas konec tedna ne bo nagradilo s soncem. Naslednji dnevi ne bodo v celoti sončni, ampak se bo sonce pokazalo občasno. Konec tedna bo namreč na nebu malce več oblačnosti, kot je je bilo zadnje dni. »Več jasnine lahko v soboto pričakujemo na Primorskem, v nedeljo zjutraj in dopoldne pa je bo tudi drugod po Sloveniji, medtem ko omembe vrednih padavin ne bo,« nam je povedal Andrej Pečenko, dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso).

Sicer pa bo vreme pomladno, temperature se bodo v naslednjih dneh gibale med 10 do 14 stopinjami Celzija (na Primorskem). Če bo zjutraj oblačno, bodo jutra manj hladna. V nedeljo zjutraj bodo temperature – z izjemo mrazišč, kot so Rateče – nad lediščem. Po trenutnih napovedi pa se druge posebnosti ne kažejo, je še pojasnil Pečenko. 

Tudi naslednji teden bo po Sloveniji potekal brez vremenskih posebnosti. Vse ljubitelje sonca in višjih temperatur pa bo razveselila napoved, da bo od torka naprej več sonca in tudi temperature bodo višje. Na Primorskem se bodo povzpele do prijetnih 20 stopinj Celzija, v notranjosti države pa do okoli 15. Obeta se nam tako precej topel in sončen del tedna. 

Deli s prijatelji