DRUGA SLUŽBA

Gregor Virant ne bo le poslanec

Objavljeno 10. januar 2012 13.17 | Posodobljeno 10. januar 2012 13.17 | Piše: D. P., STA

Zoper poslanca SDS Janeza Janšo in Branka Mariniča teče kazenski postopek.

Gregor Virant.

LJUBLJANA – Mandatno-volilna komisija je na današnji seji sklenila, da lahko poslanca Lejla Hercegovac in Gregor Virant opravljata zdravniško oziroma znanstveno delo, vendar največ v obsegu petine delovnega časa.

Prostih 34 stanovanj

Sicer pa omenjena komisija zbira pisne prijave za najem službenih stanovanj. Poslanci morajo svoje pisne prijave službi mandatno-volilne komisije posredovati do prihodnjega torka. Na voljo je 34 stanovanj.

Kako do stanovanja?

Do njega je upravičen vsak poslanec, ki ima stalno ali začasno prebivališče oddaljeno več kot 60 kilometrov od sedeža državnega zbora na Šubičevi v Ljubljani ali na območju Ljubljane oziroma do 60 kilometrov zunaj nje nima lastniškega ali najemniškega stanovanja.

Državni zbor ima sicer 49 službenih stanovanj, vendar jih 15 še najprej najemajo poslanci, ki so to funkcijo opravljali že v prejšnjem mandatu, na državnozborskih volitvah pa so bili ponovno izvoljeni.

Torej je na voljo 34 stanovanj – večinoma v mestnem središču – in sicer na Kotnikovi, Gregorčičevi, Igriški, Kolodvorski, Novakovi, Slomškovi, Steletovi, na Poljanski in Poljanskem nasipu, na Trubarjevi, Dunajski, Einspielerjevi, Linhartovi ter Tržaški in na Malem trgu.

Dva poslanca v kazenskem postopku

Poslanci so danes, na sicer zaprtem delu seje, obravnavali tudi obvestili, da zoper poslanca SDS Janeza Janšo in Branka Mariniča teče kazenski postopek. Prvega obravnavajo na ljubljanskem okrajnem sodišču, drugega pa na kranjskem. Janša je v zadevi Patria obtožen prejemanja obljube o podkupnini. Mariniča pa v Kranju obravnavajo zaradi domnevnega goljufanja pri izpitu iz nemškega jezika na kranjski fakulteti za organizacijske vede.

Deli s prijatelji