PODPORA

»Gre za osebno zadevo gospoda Rodeta«

Objavljeno 29. avgust 2012 21.33 | Posodobljeno 29. avgust 2012 21.32 | Piše: Mo. S., STA

Anton Stres je vesel, ko vidi, da so kardinalovi odgovori na obtožbe jasni in pogumni.

Franc Rode.

LJUBLJANA – Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) Anton Stres je v svojem in imenu vseh članov SŠK izrekel moralno podporo Francu Rodetu. Stres verjame, da člani katoliške cerkve ne bodo nasedli »konstruktom, lažem in polresnicam« ter da bo zgodba na sodišču dobila »razsodbo in sklep, kakor ju zasluži«.

Stres iz tujine (trenutno se mudi v Parizu, kjer vodi duhovne vaje) »z globoko žalostjo in hkrati ogorčenostjo spremlja nov pogrom na katoliško cerkev v Sloveniji prek napada na kardinala Rodeta«. Hkrati Rodetu v teh težkih trenutkih zanj, ko hočejo nekateri zelo načrtno oblatiti njegovo dobro ime, v svojem in v imenu vseh članov SŠK izreka vso moralno podporo. Vesel je, ko vidi, kako so Rodetovi odgovori jasni, prepričljivi in pogumni. Vse člane katoliške cerkve v Sloveniji je tudi zaprosil, da se združijo v molitvi za edinost v cerkvi.

Osebna zadeva

Matej Pavlič iz Rodetove pisarne je danes tudi pojasnil, da so celotno zadevo predali odvetniški pisarni, zato v zvezi s prihodnjimi ravnanji kardinala za zdaj ne bodo dajali pojasnil. Ko bo kaj novega, pa bodo, kot je povedal, to sporočili javnosti. Ob tem je vnovič zatrdil, da je celotna zgodba glede Rodetovega domnevnega očetovstva neresnična in da kardinala Rodeta prikazuje »v lažni luči«.

Iz tajništva nunciata pa so sporočili, da apostolski nuncij v Sloveniji Juliusz Janusz zadeve ne bo komentiral, saj gre »za osebno zadevo gospoda Rodeta«, je poročal Pop TV.

Deli s prijatelji