IZ SLOVENIJE

Gradbena jama ostala brez kupca, našli že novega, ki se skriva

Objavljeno 25. oktober 2014 16.03 | Posodobljeno 25. oktober 2014 16.06 | Piše: STA, A. L.

Upravitelj je našel novega kupca, a ta ne želi razkriti svoje identitete, dokler prodaja ne bo pravnomočna.

Luknja, ki je našla novega kupca.

LJUBLJANA – Potem ko je propadel posel z družbo Vekevro za gradbeno jamo na Bavarskem dvoru, je ta dobila novega kupca, a njegova identiteta še ni znana. Ta bo za jamo plačal toliko, kot je bil vreden posel z Vekevrom, 1,68 milijona evrov, soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe pa je v petek dalo tudi Okrožno sodišče v Ljubljani.

Stečajni upravitelj družbe S1 Bojan Klenovšek je pred meseci sicer z Vekevrom sklenil prodajno pogodbo za gradbeno jamo na Bavarskem dvoru, a ta ni plačal kupnine, zato so upravitelja obvestili, da od nakupa odstopajo, danes poroča časnik Dnevnik.

Upravitelj je našel novega kupca, a ta ne želi razkriti svoje identitete, dokler prodaja ne bo pravnomočna. Klenovšek je za časnik potrdil, da je kupec iz Slovenije in da je že vplačal varščino. Kupoprodajna pogodba je bila sklenjena 17. oktobra.

Prodaja utemeljena

Kot izhaja iz objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, je Okrožno sodišče v Ljubljani soglasje k prodaji dalo v petek. Glede na to, da se nepremičnina prodaja pod enakimi pogoji, kot se je že prodajala, sodišče šteje, da ločitvenih upnikov ni treba ponovno pozivati na vložitev mnenja tudi v zvezi s to prodajo.

Gradbeno dovoljenje za jamo poteče 26. januarja 2015, stroški saniranja pa presegajo sredstva stečajne mase, zato je sodišče sledilo predlogu upravitelja, da je prodaja nepremičnine utemeljena.

Gre za edino premoženje družbe S1, ki je bila ustanovljena za izvedbo projekta gradnje ene od dveh načrtovanih stolpnic na Bavarskem dvoru, ki bi skupaj sestavljali t. i. Severna ljubljanska vrata. Na drugi strani Slovenske ceste, poleg Telekomove stavbe, naj bi po načrtih stala še ena stolpnica, katere vlagatelj je družba Erste Group Immorent Ljubljana.

Deli s prijatelji