SPOR

Gotska ulica: zapornice kljub sodni odredbi ostajajo

Objavljeno 17. november 2012 19.35 | Posodobljeno 17. november 2012 19.35 | Piše: Mo. S., STA

Ulico je danes obiskala policija in ugotovila, da ne gre za kaznivo dejanje, temveč za civilnopravni spor.

Gotska ulica in zapornice.

LJUBLJANA – Zapornice v Gotski ulici v Ljubljani, ki bi morale biti po navedbah tamkajšnjih stanovalcev spuščene danes do 16. ure, še vedno stojijo. Kot je dejala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič, so se policisti popoldne odzvali na prijavo stanovalcev, da zapornice še vedno niso spuščene. Ugotovili so, da ni bilo izvršeno nobeno kaznivo dejanje in da gre za civilnopravni spor, zato niso ukrepali.

Razburjeni stanovalci

Okrajno sodišče v Ljubljani je v petek izdalo začasno sodno odredbo, v kateri je zapisano, da morata omenjeni podjetji prenehati postavljati zapornice na tamkajšnjih parkiriščih, prav tako pa v 24 urah na tla spustiti vse zapornice, tako da bo mogoče neovirano parkiranje. Po prepričanju stanovalcev bi morale biti tako vse zapornice spuščene danes do 16. ure, a kot so sporočili, se to ni zgodilo. Glede nekaterih navedb, da začne rok za izvršitev odločbe teči šele potem, ko podjetji prevzameta sodni pošiljki, pa pravijo, da to ne drži in da morajo biti zapornice spuščene 24 ur po izdaji odredbe.

Podjetje Tristan devetnajst je ta teden začelo postavljati zapornice v Gotski ulici, saj namerava stanovalcem zaračunavati parkirnino na parkiriščih ob blokih. Zemljišče je po informacijah družbe Distor, ki upravlja stavbe v Gotski ulici, v zemljiško knjigo vpisano na podjetje Giposs. Sodišče je za območje v Gotski ulici že izdalo pravnomočno sodbo, po kateri je Mestna občina Ljubljana že lastnik cest, medtem ko postopek za zelenice in parkirišča še traja.

Deli s prijatelji