POZIV VLADI

Gospodinjstvom bi vlada naprtila 20 milijonov stroškov

Objavljeno 02. junij 2015 11.44 | Posodobljeno 02. junij 2015 11.44 | Piše: A. L.

Zveza potrošnikov Slovenije vlado poziva, naj obremenitev gospodinjstev obdrži na obstoječi ravni in pri svojih odločitvah upošteva interese vseh, tudi potrošnikov.

»Uporaba nepoštenih pogodbenih pogojev je po zakonu prepovedana in sankcionirana kot prekršek,« je poudarila Breda Kutin, predsednica ZPS.

LJUBLJANA – »Pri ZPS smo zaskrbljeni nad novim predlogom uredbe o podporah za proizvodnjo elektrike v soproizvodnji in iz obnovljivih virov energije, ki ga je oblikovala vlada. Ta namreč predvideva kar za 20 milijonov evrov večjo obremenitev gospodinjstev, s tem pa tudi višje račune za elektriko,« so danes sporočili iz Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS).

Pri ZPS poudarjajo, da gospodinjstva že zdaj prispevajo nesorazmerno visok delež v podporno shemo glede na njihovo porabo energije, energija, ki jo kupujejo, pa je že danes zelo obremenjena z različnimi dajatvami. Nesprejemljivo je, da se ta nepravična in nesorazmerna delitev še stopnjuje. Vlado zato pozivajo, naj obremenitev gospodinjstev obdrži na obstoječi ravni in pri svojih odločitvah upošteva interese vseh déležnikov, tudi potrošnikov.

Deli s prijatelji