STAVKA

Goršek: Policisti, ne povzročajte nepotrebnih nevšečnosti

Objavljeno 16. april 2012 21.38 | Posodobljeno 16. april 2012 18.27 | Piše: S. J.

Policisti bodo kljub stavki varovali ljudi in njihovo premoženje.

Goršek napoveduje ukrepe

LJUBLJANA – Generalni direktor policije Janko Goršek je danes sprejel predstavnike Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije. Oba sindikata sta mu zagotovila, da bodo policisti, kljub temu da so grozili, da v primeru nemirov ne bodo priskočili na pomoč, v sredo oziroma vse dni stavke skrbeli za varovanje javnega reda in miru ter varovali življenje in premoženje vseh državljanov.

Goršek policiste podpira

Goršek sicer podpira policiste v njihovih pričakovanjih za izboljšanje pogojev za delo kot tudi za vrednotenje njihovega dela. »Kakršno koli bistveno poslabšanje  materialnega stanja ali dodatna kadrovska krnitev policije bi lahko pripeljala tudi do tega, da na posameznih območjih ne bi mogli več izvajati nekaterih policijskih nalog,« opozarja Goršek. V policiji si želijo ohraniti visoke standarde varnosti, ki so jih dosegli v zadnjih letih, to pa brez  vlaganja v policijo ni mogoče, so zapisali v sporočilu za javnost.

Pogajalski strani bi morali poslušati druga drugo

Goršek je izrazil pričakovanje, da bosta obe pogajalski strani poslušali argumente druga druge. »V policiji se sicer zelo dobro zavedamo, da je treba varčevati, vendar pa je pri tem treba paziti, da posamezni varčevalni ukrepi ne bi posegli v tisti del, ki bi lahko ogrozil izvajanje osnovnih nalog policije, predvsem pa, da ne bi znižali že doseženega standarda varnosti v državi,« je dodal Goršek. Policiste je tudi pozval, naj med stavko ne povzročajo nepotrebnih nevšečnosti ljudem.

Deli s prijatelji