DAVID SMOLEJ

Gorenakov korenjak

Objavljeno 19. februar 2013 09.40 | Posodobljeno 19. februar 2013 09.40 | Piše: A. L.

Ekspresno službeno napredovanje Davida Smoleja je v javnosti vzbudilo veliko zanimanja.

Davidova fotografija, ki je vsem dostopna prek facebooka.

LJUBLJANA – »Jaz ne komentiram. Obrnite se na službo za odnose z mediji, kjer pripravljajo odgovore na vaša vprašanja.« Tako se je našim vprašanjem prek telefona izognil David Smolej, verjetno eden najbolj znanih zaposlenih na policiji v zadnjih dneh.

Med najtesnejše Gorenakove sodelavce

Naj spomnimo: iz policista, ki je delal na schengenski meji, je kot diplomirani študent ekspresno napredoval med najtesnejše ministrove sodelavce v kabinet Vinka Gorenaka, od tam pa na oddelek za korupcijo. Minister to zanika in trdi, da je Smolej »vsaj dve leti delal kot lokalni kriminalist, plačan pa je bil za delo policista, torej je opravljal zahtevnejše naloge za manj plačila«. Ob nastopu vlade in prevzemu ministrstva ga je Gorenak opisal kot najmlajšega člana v svojem kabinetu: »Do sedaj je bil kriminalist. Kot svojega študenta sem ga spoznal pred dobrima dvema letoma in sedaj pri meni pripravlja magistrsko nalogo.« Je pa bil minister njegov mentor tudi pri diplomski nalogi.

Že takrat so nekateri dvomili o upravičenosti njegove zaposlitve v ministrovem kabinetu (z ministrovega bloga www.vinkogorenak.net) in o resničnosti Gorenakovih izjav. Na vprašanje minister ni odgovoril.
image

Gorenak dodaja, da je Smolej »ob zaposlitvi v mojem kabinetu imel končano fakulteto. Danes pa ima končan magisterij in je sredi doktorskega študija.« Glede na to, da je po javno dostopnih podatkih Smolej magistriral maja lani, se je lahko v doktorski študij vpisal šele jeseni istega leta. Iz tega sledi, da nikakor ne more biti sredi doktorskega študija, kot trdi minister, razen če gre za kakšen poseben enoletni doktorat.

Na spletu smo izbrskali še, da je Smolej tudi asistent na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru pri predmetu organizacija in upravljanje policije, isti predmet pa je predaval tudi minister za notranje zadeve.
image

Na ministrstvo smo naslovili še več vprašanj o zaposlitvi Davida Smoleja v novi službi, a so nam iz službe za odnose z mediji odgovorili, da je minister že vse povedal.

Deli s prijatelji