BLOGER

Gorenak začuden nad tožilci, kavo z Bleda plačal sam

Objavljeno 15. december 2014 08.35 | Posodobljeno 15. december 2014 08.32 | Piše: S. N.

Ob tem sem se je spomnil še enega neprijetnega dogodka iz časa, ko je bil leta 2012 minister.

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

LJUBLJANA – »To je že navzven popolnoma neetično in z vidika higiene skoraj nevzdržno,« je bil pravnik Andrej Teršek kritičen do tožilskega druženja pri preiskovancu Bojanu Petanu, ki je v Termah Čatež gostil tako imenovane tožilske izobraževalne dneve.

Sam tega ne bi sprejel

Na to v svojem blogu opozarja tudi nekdanji notranji minister Vinko Gorenak: »To niti ne bi bilo pomembno, če ne bi prav tožilci preiskovali omenjenega gospoda, ki ga bremeni sum, da si je prilastil 24 milijonov evrov koristi oziroma povzročil najmanj 53 milijonov evrov škode. Generalni državni tožilec Zvonko Fišer in generalni direktor tožilstva Boštjan Škrlec sta se celo pohvalila, da so Terme Čatež ponudile najboljšo ceno z veliko popusti. Če bi tako odločitev o kraju tožilskih dnevov moral sprejeti jaz sam, je popolnoma jasno, da take odločitve, kot jo je sprejel Fišer, nikoli ne bi sprejel, pa četudi bi za to morali tožilci sami zbrati denar.«

Pijača z Brezigarjevo

Ob tem sem se je spomnil še enega neprijetnega dogodka iz časa, ko je bil leta 2012 minister. V enem od hotelov na Bledu je takrat pred izobraževanjem tožilcev in kriminalistov popil kavo oz. čaj z Barbaro Brezigar.

Račun je romal

Čez približno dva meseca je na mizo prejel v podpis račun z zneskom nekaj nad tri evre. »Zadevo naj bi podpisal v smislu stroškov reprezentance. V prilogi je bil tudi zajeten kup dokumentacije. Iz nje sem lahko razbral, da je hotel izstavil račun za omenjeni znesek ministrstvu za notranje zadeve, češ da z Barbaro Brezigar računa nisva plačala na kraju samem. Račun je kakšen mesec dni potoval med službami ministrstva za notranje zadeve, dokler ni prispel na mojo mizo. Kaj takega seveda nisem pričakoval. V dveh izobraževalnih dneh so udeleženci izobraževanja na račun države spili vsaj nekaj sto kav ali čajev, vod ali sokov. Problem sta bili torej dve kavi ali kava in čaj. Povsem logično je bilo, da sem znesek takoj plačal iz svojega žepa. Ne verjamem v naključja, verjamem pa v to, da so želeli odgovorni zadevo podtakniti meni in Barbari Brezigar,« je sklenil Gorenak.

Odprti stolpci: objavljamo popravek, ki ga je na nas naslovil generalni državni tožilec Zvonko Fišer.

Deli s prijatelji