PRIVILEGIJ ALI PRAVICA?

»Gorenak se nedopustno norčuje iz Slovencev«

Objavljeno 28. marec 2012 14.20 | Posodobljeno 28. marec 2012 14.01 | Piše: Mo. S.

Poslanka PS Žgajner Tavševa se ostro odziva na Gorenakovo pisanje.

Žgajner Tavševa ostro nad Gorenaka.

LJUBLJANA – Poslanka Pozitivne Slovenije (PS) Barbara Žgajner Tavš se jezi nad notranjim ministrom Vinkom Gorenakom, ki da »se nedopustno norčuje iz prebivalk in prebivalcev, ko (v svojem blogu) med drugim piše, da so pokojnine privilegij. Ne le da vlada z napovedanimi varčevalnimi ukrepi ruši socialno državo, ampak obenem tudi ponižuje davkoplačevalce,« je zapisala v sporočilu za javnost.

To so pravice, ne privilegiji

Meni, da so pokojnine, porodniška nadomestila in nadomestila za socialno varnost pravice, ne pa privilegiji, ki posamezniku pripadajo na podlagi vplačanih prispevkov, v katere pa vlada nedopustno posega s predlaganimi varčevalnimi ukrepi.

Le še slabše bo

Z manj kot 800 evri mesečne pokojnine mora danes preživeti več kot tri četrtine slovenskih upokojencev, medtem ko jih skoraj šest odstotkov prejema manj kot 100 evrov pokojnine, Žgajnar Tavševa s statističnimi podatki podkrepljuje svoje mnenje in dodaja, da bo zaradi krize, prisilnega in prostovoljnega upokojevanja ter neugodne demografske strukture slovenskega prebivalstva v prihodnosti le še slabše.

Naj se raje ukvarja s svojim resorjem

Gorenaku predlaga, naj se kot minister za notranje zadeve raje ukvarja s svojim področjem, saj mu je področje socialne politike očitno tuje, »izjava, da je pokojnina privilegij in ne pravica, ob dejstvu, da v pokojninski sklad sredstva prispevajo vsi delovno aktivni prebivalci RS, pa je skrajna mera cinizma predstavnika vlade, ki očitno počne vse za ekspresno razgradnjo socialne države in solidarnosti, ki predstavljata eno najpomembnejših vrednost slovenske družbe«.

Deli s prijatelji