TRENING

Gorenak se je podil po poligonu

Objavljeno 30. marec 2012 17.22 | Posodobljeno 30. marec 2012 17.07 | Piše: P. J.

Notranji minister se je preizkusil v varni vožnji.

Gorenak se je preizkusil na poligonu.

LJUBEČNA – Notranji minister Vinko Gorenak se je s predstavniki Sindikatov policistov Slovenije in Zveze šoferjev in avtomehanikov Celje udeležil treninga varne vožnje na poligonu v Ljubečni. Minister se je z inštruktorjem popeljal po poligonu in si gotovo nabral nekaj novih izkušenj.

Sindikate jemlje kot partnerje

»Sindikat po navadi jemljemo kot nekaj, kar delodajalcem nagaja, kar je delodajalcu nasprotno. Vendar je prav, da se sindikati borijo za pravice delavcev. To podpiram. Poskušam namreč identificirati tiste stvari, ki delavce motijo pri delu in jim delo morda otežujejo. Tovrstno sodelovanje je pohvale vredno in tukaj lahko sindikat jemljem kot partnerja,« je minister povedal ob obisku.

Trening varne vožnje pa je nadvse koristen za tiste, ki želijo spoznati, kako se vozilo odziva na nevarnem vozišču. »Opravljen trening je v veliko pomoč tudi mladim voznikom pri uvajanju v promet. Poleg tega je trening zanimiv tudi zaradi novih določb zakonov cestnega prometa, saj se z opravljenim tečajem pridobi potrdilo, s katerim lahko posamezniki zmanjšajo število kazenskih točk,« so zapisali v izjavi za javnost. 

Deli s prijatelji